PONYVALEGÉNY

SPORTKARÁCSONY. Aki beavat a legszentebb ünnep rejtelmeibe: BATTAI SUGÁR KATINKA, a Debreceni EAC 2-szeres világbajnok magyar kardvívója

„Azokra a karácsonyokra kifejezetten jó szívvel gondolok vissza, amikor még a nagymamám is velünk ünnepelt”

2023. december 13. - Horváth M. Attila

sportkaracsony_kopf.jpgAhogy a különböző sportágak kiválóságai, úgy az idei esztendő is heroikus hajrába kezdett. A 2021 óta és mindig csak decemberben jelentkező rovatunkban nagyszerű sportemberek fogalmazzák meg gondolataikat a karácsonnyal és az új évvel kapcsolatban. Akivel ezúttal ünnepi hangulatba kerülünk: Battai Sugár Katinka, 2-szeres világbajnok magyar kardvívó, a Debreceni EAC versenyzője, aki eddigi karrierje során ugyanennyiszer állhatott fel a juniorok világ- és Európa-bajnokságán és a kadétek kontinenstornáján a dobogó legfelső fokára.

battai_sugar_katinka.jpgmini_karacsonyfa.jpgAmit nekem jelentenek december utolsó napjai – három szóban: Lezárás, nyugalom, család. És sütést.

mini_disz.pngAz ünnepi asztalról nem hiányozhat: Halászlé, bejgli, mézeskalács, sült hal, töltött káposzta, hókifli.

mini_karacsonyfa.jpgHa szaloncukor, akkor... Milka szaloncukor.

mini_disz.pngAmi nélkül számomra nem létezik karácsony: Forralt bor, a karácsonyfánál karácsonyi dalok éneklése a családdal.

mini_karacsonyfa.jpgAmikor és ahogy kiderült, hogy az ajándékokat nem a Jézuska hozza: Erre már nem emlékszem, de egy idő után már mi is segítettünk a nővéremmel a húgomnak még varázslatosabbá tenni az élményt, amíg ő úgy hitte, a Jézuska hozza.

mini_disz.pngEmlékezetes ünnepi sportélményem: Az első versenyem egy Mikulás Kupa volt, ami mindig szép élmény marad. Illetve a felnőtt országos bajnokságot karácsony előtt rendezik minden esztendőben, csak ez az év kivétel, és ehhez két jó élményem is köt. Az egyik, amikor tizenhárom évesen nyolcadik lettem a felnőttek között, a másik pedig a tavalyi bajnokság, amit megnyertem.

battai_sugar_katinka_fotok_deachu.jpg

mini_karacsonyfa.jpgÉletem legszebb karácsonya: Nekem nincsen kifejezetten kedvenc karácsonyom, mert mind nagyon szép emlék, de azokra a karácsonyokra kifejezetten jó szívvel gondolok vissza, amikor még a nagymamám is velünk ünnepelt.

mini_disz.pngMegfogadom 2024-re, hogy: Én nem hiszek ezekben a világmegváltó újévi fogadalmakban, viszont igyekszem továbbra is kitartóan és szorgalmasan dolgozni a céljaimért, illetve egyre tudatosabban élni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1518280737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása