PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Kecze Panni: „Csak olyan munkát adok ki a kezemből, amit én is szívesen kapnék”

Sokan járnak a csodájára a főállása mellett egyedi alkotásokat készítő Panni Pompa megálmodójának, aki jövőre már a nyáron felkészül az ünnepi rohamra

2023. december 13. - Horváth M. Attila

kecze_panni_uj_kopf.jpgIllik rá a jelző: nemcsak dekoratív, hanem dekor-aktív is. Kecze Panni az év minden hónapjában, de különösen karácsony környékén valóságos tündérbirodalmat hoz létre fantasztikus kézügyességgel, kifinomult kreativitással, no és határtalan lelkesedéssel.

A róka nem bántja a mókust, mint ahogy a kertészlegény sem zavarja meg az elpilledni készülő őzikét a megálmodott világban. Azon a mezsgyén, amelyet egy talpraesett teremtés álmodott meg, s hozott létre. Kecze Panni hétköznap esténként nem a Született feleségek unalomig ismételt epizódjaira figyel a kanapén eldőlve, ha a két kis kedvence hagyja dolgozni, újabb meg újabb csodákat hoz létre – pókemberes pólóban poroszkáló gyerekek, a hétköznapok terheit húsként cipelő nők és férfiak örömére, mindannyiuk megelégedésére.

panni_pompa.jpgponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAzt mondják, a lehetetlen nem létezik, ám sanszos, hogy megcáfolja ezt. Kértek már olyan terméket, amit az extremitása miatt nem tudott megvalósítani és sajnálattal ugyan, de a megrendelő tudomására kellett hoznia?
Nem, de bevallom, kaptam „ilyet szeretnék” képeket, amik fejtörést okoztak – indította a honlapunknak adott interjúját Kecze Panni, a Panni Pompa megálmodója, kitalálója, létrehozója és egyszemélyes megtestesítője. – Olyan már előfordult, hogy idő hiányában nem tudtam elvállalni rendelést a karácsonyi időszakban.

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgDúdolhatja az ember az LGT Álomarcú lányát, aztán persze előkeveredhet az Omega Gyöngyhajú lánya, miként bömbölhet hazafelé Koncz Zsuzsától a Kárpáthyék lánya, azaz kedvence mindenkinek van. Ön – akire szó szerint illik a kétkezi munkás kifejezés – melyik művére a legbüszkébb?
Nem tudnék egyet kiemelni. Mindegyik dekoromat szívvel-lélekkel készítem. Csak olyan munkát adok ki a kezemből, amit én is szívesen kapnék.

kecze_panni_alkotas_1.jpg

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgkecze_panni_alkotas_roka_szovegkozi.jpgHa beavatna némi szakmai és munkafolyamati titokba: vegyük például a rókakomás asztali díszt vagy a karácsonyi falucskát. Időigényesnek tűnik, no meg bámulatosnak. Általában mennyi idő alatt készül el egy-egy kis csodával? Egyáltalán ön a tervező és a végrehajtó is egyszemélyben?
A megálmodó és a kivitelező is én vagyok. Amint fejben összeállnak a dolgok, gyorsan elkészülnek. Konkrétan megmondani nem tudom, mivel mellékállásban dolgozom virágkötőként, ezért sok tényezős, gondolok itt a kutyákra, a főállásra, a mentális és fizikai terheltségre vagy a házimunkára.

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgMióta létezik a Panni Pompa, egyáltalán mikor és hogyan vágott bele? Esetleg már a késői gyermekkorában voltak efféle gondolatai, hogy valamiképpen alkotni szeretne, kiélni a kreativitását?
Jó pár éve úgy ébredtem, hogy Panni Pompa... Akkor még én sem tudtam, ez mit is jelent... Majd 2019-ben egyéni vállalkozó lettem, míg 2021-ben okleveles virágkötő- és virágkereskedő. Már előtte is nyitogattam szárnyaimat, de a beteljesülést a suli után éreztem.

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgAz élelmiszerboltok mellett a műszaki üzletek is az év utolsó hónapjában generálják a legnagyobb forgalmukat. Megerősíti vagy cáfolja, hogy a Panni Pompához érkező megrendelések az esztendő ezen szakaszában sűrűsödnek meg igazán?
Teljes mértékben megerősítem! Pontosan ezért az én mindennapjaimba már ősszel bekopogtat a karácsony szelleme. Mivel idén előfordult, hogy nem tudtam elvállalni rendelést, jövőre már nyáron várható a felkészülés az ünnepekre.

kecze_panni_alkotas_zaro.jpg

ponyvalegeny_mini_uj_2023_2023.jpgVan szépérzéke, hogy mást ne mondjak, kifejezetten kreatív, miközben mégiscsak törékeny nő. El tud csábulni, ha ilyesmit tapasztal a hipermarketben, a kedvenc éttermében vagy valamelyik tévéreklámban?
Marketinget tanultam, ezért próbálom észérvekkel lebeszélni magam az impulzív vásárlásról. De bevallom, vannak azok a napok, amikor eljön a „megérdemlem” pont a kemény munka után, mert nem dolgozhat mindig az ember megállás nélkül.

361282610_803839601293026_5281620774744944007_n.jpg Webshop startra készen  A lenti fotóra kattintva Kecze Panni első osztályú alkotásaiból készült galéria elevenedik meg a Tisztelt Olvasó szemei előtt. Mint azt a Panni Pompa megálmodója elmondta, hamarosan elindítja webshopját, azt pedig már mi tesszük hozzá, ezáltal még szélesebb réteghez juthatnak el szebbnél szebb munkái.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1318280719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása