PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ANDRÁSI MÁRTON, a Mogyi Bajai Judo Club cselgáncsozója

Előtérben a tanulmányok: „A párizsi olimpiára reálisan nézve nincs esélyem kijutni, így most lesz egy kis holtszezonom, ami nagyjából két évet fed le”

2023. november 27. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Andrási Márton, a Mogyi Bajai Judo Club U23-as Európa-bajnoki harmadik helyezett versenyzője.

andrasi_marton_2_jobb.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kiskoromban sok mindent kipróbáltam, viszont a judo kötötte le a legjobban a figyelmemet és a közösség is kifogástalan volt. Végtelenül összetett sport a cselgáncs. Mind mentálisan, technikailag, taktikailag, fizikálisan nagyon jónak kell lennie annak, aki komoly eredményeket akar elérni. Szerintem engem mind a mai napig az csábít, hogy van hová fejlődnöm minden téren és nap, mint nap tudok újat látni, tanulni az edzéseken.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Hirtelen kettő felejthetetlen élmény ugrik be. Az első, amikor ikertestvéremmel, Gegével (Andrási Gellértről van szó – a szerző) mindketten harmadik helyezettek lettünk az egyetemi Európa-bajnokságon. A második pedig, amikor idén az U23-as Eb-n bronzérmet szereztem. Mindkét napra boldogan gondolok vissza.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Sok emberre felnézek a sportágamban, viszont más-más dolgokért. Valakit az edzői tevékenysége, szakmai tudása, valakit pedig az eredményei vagy akár a judo tudása miatt tisztelek.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Szerencsésnek tartom magam, mert a sok év alatt szoros kapcsolatokra tettem szert. Talán, ha ki kellene emelnem valakit, akkor Hegedűs Leventét említeném. Tíz éve nagyon jó barátok vagyunk és számíthatunk egymásra bármikor.

andrasi_marton_akcio.jpg

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Az idei évben rengeteg jó dolog történt velem. Például részt vehettem életem első felnőtt Európa-bajnokságán vagy hogy harmadik lettem a korosztályos kontinenstornán. Valószínűleg az utóbbit soha nem fogom elfelejteni. Sajnos történt pár kevésbé kellemes dolog is. Nyáron verseny közben egy szerencsétlen mozdulat után megsérült az oldalam és a bordáim, így ki kellett hagynom kettő hónapot.

andrasi_marton_1_bal.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: Idén már lezárultak a versenyek számomra, viszont december elején utazok ki Tokióba két hétre, ahol lesz egy edzőtáborom. Célom, hogy minél több tapasztalatot és élményt gyűjtsek, mindezek mellett az alapozási időszakot is jól meg szeretném csinálni.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A párizsi olimpiára reálisan nézve nincs esélyem kijutni, így most lesz egy kis holtszezonom, ami nagyjából két évet fed le. Ez idő alatt szeretném befejezni az egyetemi tanulmányaimat, amit az elmúlt időszakban hanyagolnom kellett a sok edzőtábor és verseny miatt. Természetesen a sportot is folytatni fogom.

• Amelyik sportot még kedvelem: Nagyon szeretek mozogni, így nyitott vagyok minden sportaktivitásra. Ha választanom kellene, akkor a focit, a teniszt és a síelést emelném ki.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Sokan nem tudják, de allergiás vagyok a macskákra, ennek ellenére sokszor úgy hozza a sors, hogy egy légtérbe kerülök velük. Például a barátnőmnél is van két cica… Talán amit még érdemes megemlíteni, hogy gyógytornász hallgató vagyok. Így is közel tudok maradni a sporthoz a judo karrierem után.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7218268747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása