PONYVALEGÉNY

Valódi Erősítés: korábbi NB I-es labdarúgó debütált a megyei II. osztályban

Erős Ronald egy évtizede még az élvonalban futballozva örülhetett diadalnak

2023. augusztus 16. - Horváth M. Attila

p8070070.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngALBERTIRSA–ALSÓNÉMEDI 0–0 | Az FC Dabastól távozó Erős Ronald személyében tapasztalt labdarúgót szerződtetett a nyáron a Csőke István trenírozta házigazda, amely remivel rajtolt a Pest megyei II. osztály Déli csoport nyitófordulójában. 

Több mint tíz éve történt. A Pécsi MFC korántsem esélytelenül érkezett a Megyeri útra 2013. április 19-én, ahol végül izgalmakban bővelkedő NB I-es bajnokin 4–2-es vereséget szenvedett. A mecsekaljai társulat előtt az ex-újpesti, manapság már Dunavarsányban futballozó Simon Attila gólja után 4–2-nél még felcsillant a remény, de a következő percben Gregory Christ helyett egy 20 esztendős fiatalember érkezett a középpályára, akit Erős Ronaldnak hívnak. A fedezet lelkes futballja is kellett ahhoz, hogy a baranyai brigád ne tudjon még közelebb férkőzni a lilákhoz. A korábbi válogatott futballista, Erős Károly fiának a szakemberek nagy jövőt jósoltak, ám valamiért nem tudta befutni azt a karriert, ami igazán benne volt.  

A nagy munkabírású, alázatos sportember egy évtizeddel később, alig túl a harmincon idén nyáron új utakra lépve szűkebb pátriájában, Albertirsán kezdett új (futball)életet, csakhogy mindez a magyar ötödik ligát, azaz a megyei másodosztályt jelenti. Immár túljutott a bajnoki bemutatkozáson, hazai környezetben az Alsónémedi elleni 0–0 még akkor sem rossz eredmény a Pest megyei II. osztály Déli csoport nyitányán, ha az előző évadban hasonló pályaválasztással 4–0-ra nyert a vendéglátó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9618194253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása