PONYVALEGÉNY

Ellenfélként találkoztak az egykori monori csapattársak: Csőke István örülhetett, Lantos István bosszankodhatott

Hiába vezetett két góllal az Üllő, az Albertirsa a lefújás előtt egyenlített

2023. április 19. - Horváth M. Attila

p4030048.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngÜLLŐ–ALBERTIRSA 2–2 | Bár az első „százszázalékos ziccert” nem lőtte be a házigazda a bajnokság 24. fordulójában, az elkövetkező két hazai mérkőzésen még megteheti. Amennyiben nem teszi, valószínűleg elbúcsúzhat a Pest megyei II. osztály Déli csoportjától Lantos István együttese.

Egy évtizede sem örültek a sokgólos döntetlennek, akárcsak most. 2013. április 14-én a Makó otthonában így állt fel a Monor: Vezér Ádám – Kinder László, Csáki Norbert, Villányi Gergely – Csikós Ferenc (Ribi István, 81. p.), Gaál Márk, Csőke István (Magyar Tamás, 72. p.), Bán Zsolt, Horváth Dávid – Benke Bálint (Lantos István, 65. p.), Selei András. A házigazda félóra játék után kétgólos előnyben volt Kulacsik Tamás duplájával, de a lassan ébredező Monor feltápászkodott és Csikós Ferenc, valamint Csáki Norbert találatával még a szünet előtt egalizált (2–2). A meccsnek azonban még nem volt vége, olyannyira nem, hogy a későbbi MSE-vezetőedző, a manapság az MTK-t az NB II-ben irányító és az élvonal felé haladó Horváth Dávid a játékrész közepén megfordította a találkozó állását, csakhogy Kulacsik Tamás harmadszor is megvillant. Kalász Zoltán kiállítása után pedig az emberelőnybe kerülő Monornak arra már nem maradt ideje, hogy még egyszer bevegye Czirbus Gábor hálóját. A 3–3 után mindkét alakulat tagjai csalódottan vonulhattak az öltözőbe – mint ahogy majdnem napra pontosan egy évtizeddel később az Üllő–Albertirsa „megye-kettes” bajnoki résztvevői. 

2023. április 15-én a Pest megyei II. osztály Déli csoport 24. fordulójában az Üllő játszotta a Makó szerepét, amely már kétgólos fórban volt, ám a látogató, a sokak által (hibásan) leírt, lesajnált Albertirsa egy minutummal a találkozó vége előtt kiegyenlített. 3–3 helyett „csak” 2–2-re végeztek a felek, ám hogy a két tréner fejében megfordulhatott a fenti összecsapás, az könnyen lehet, már csak azért is, mert az Üllőt Lantos István, az Albertirsát Csőke István trenírozza. 

csoke_istvan.jpgAz ex-monori csapattársak csatája tehát ikszre végződött, amivel a 21 ponttal 12. helyezett ASE tagjai lehetnek elégedettebbek, elvégre bár a Dabas II. visszalépése miatt egy alakulattal kevesebb maradt versenyben, az Üllő 12 egységgel sereghajtó. Az elmaradt siker ellenére összeomlani felesleges, ugyanis bár Lantos István társulata legközelebb (április 22., szombat, 16.30) az újoncként összességében remekül szereplő, mégis hektikusan teljesítő Törökbálint vendégeként lép fel, míg április utolsó szombatján, hasonló kezdéssel a 16 ponttal a 13. pozíciót elfoglaló Százhalombattát fogadja. És hogy a sors(olás) további sanszot adjon az üllőieknek: május 13-án, szombaton, 17 órakor a 14 egységgel 14. helyezett Péterit látják vendégül Tőkés Jánosék. Miután a fenti összecsapások mellett két élcsapattal, a Nagy Zsolt trenírozta, vélhetően aranyérmes Örkénnyel és az újoncként parádés eredménysort felmutató, Polákovics Attila dirigálta Diósddal is találkozik otthonától távol az Üllő, a két hazai bajnokira át is nevezheti magát a „Lanti” becenévre hallgató 37 esztendős szakember egylete Illő SE-re. Merthogy a Százhalombatta és a Péterivel szemben vívandó kiesési derbit meg kell nyernie – legalábbis illő lenne… –, ha továbbra is megyei másodosztályú álmokat dédelgetnek a keret tagjai. Márpedig az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent, ha az utolsó fordulóban győzelmi kényszerrel és minden mindegy alapon lép pályára bármelyik brigád, még akkor sem, ha a kiszámíthatatlan produkcióra képes, jelenlegi tizenegyedik Alsónémedi utazik Üllőre. 

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 24. forduló

 ÜLLŐ SE–ALBERTIRSA SE 2–2 (1–0) 

Üllő, vezette: Aszódi Csaba (Szabados Tibor, Kiss Bence)

Gólszerző: TŐKÉS JÁNOS (1–0) a 18., SZECSEI GERGŐ (2–0) az 57., PÁRICSI SZABOLCS (2–1) a 76., OSGYÁNI TAMÁS (2–2) a 89. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9318106394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása