PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: PANKOTAI LUCA, a Szombathelyi KKA kézilabdázója

A vasiak az élvonalra készülnek: „A mostani célom, hogy minél jobb formában térjek vissza és segítsek a csapatomnak a kitűzött első helyet megszerezni”

2023. július 31. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Pankotai Luca, a női kézilabda NB I/B 2022/2023-as szezonjában 28 mérkőzés után 36 ponttal a tabella 5. helyén végző Eszterházy SC idén április közepén keresztszalag-szakadást szenvedő korábbi utánpótlás-válogatott irányítója, aki az új évadban a 43 egységgel bronzérmes Szombathelyi KKA játékosa lesz.

pankotai_luca_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Nagyon hamar megismerkedtem a kézilabdával, körülbelül hét-nyolcévesen, és ami leginkább megfogott benne, az a csapatjáték. Már akkor nagyon sok osztálytársam és barátnőm járt kézilabdázni és nagyon jó kis társaság alakult ki.

• A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nagyon sok jó élménnyel gyarapodtam az évek alatt és nehéz is kiemelni egyetlenegyet, de megtisztelő volt, hogy részt vehettem az ifjúsági világbajnokságon még 2016-ban.

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Soha nem volt kifejezetten példaképem, így nincs is konkrét ember, akire ezt mondanám. Sok jó kézilabdázó van, és mindenkiben van valami extra, amit nehéz összehasonlítani.

• Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Itt sem tudok konkrét embert mondani, mivel több klubban is megfordultam már és mindig akadtak olyan személyek, akikkel kifejezetten jóba lettem és a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

• Szezonbeli emlékezetes esemény: Két mérkőzést tudnék kiemelni az idei szezonból. Mindkettő hazai pályán történt, az egyik a Vasas elleni győzelem, a másik pedig a Szombathely elleni meccs. (A fővárosiakat 37–34-re, míg a Sportágválasztó jelenlegi főszereplője által idén nyártól erősítendő SZKKA-t 30–28-ra múlták felül az egriek, Pankotai Luca mindkét bajnokin 7 alkalommal bizonyult eredményesnek – a szerző)

pankotai_luca_palya.jpg• Célkitűzés a jelenlegi évadra: A mostani célkitűzésem, hogy minél jobb formában térjek vissza a keresztszalag-szakadásomból és ezáltal segítsek a csapatomnak a kitűzött első helyet megszerezni.

• Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Mindenképpen szeretném elkerülni az elkövetkezendő években a sérüléseket, ha ez megtörténik, akkor bármi megtörténhet, de elsősorban szeretnék visszatérni a pályára és apró lépésekben haladni a minél magasabb szint felé.

• Amelyik sportot még kedvelem: Minden sportot nagyon szívesen megnézek vagy akár ki is próbálok.

• Amit eddig még nem tudtak rólam: Viszonylag kevesen tudják, de félig-meddig művészlélek vagyok, mert imádok rajzolni és mindenfélét csinálni saját kezűleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5418183553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása