PONYVALEGÉNY

Dorogi FC: nyolcan maradtak, négy futballistának már új csapata van

A nemrég kinevezett Bekő Balázs vezetőedző Borsos Vilmos, Király Patrik, Magyari Szilárd és Szedlár Zoltán szolgálataira már nem számíthat

2023. július 11. - Horváth M. Attila

p1010455.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDOROG | Lesz kikért lelkesedni, lesz kiknek szurkolni. Az elmúlt hetek bizonytalanságai után ez most a legfontosabb az NB II-től elköszönő néhai Bányász kapcsán, no meg az, hogy immár bizonyos, a Budaörsről érkező Bekő Balázs irányításával és korábbi kedvencekkel folytatják a Komárom-Esztergom megyeiek a harmadosztályban. 

p1010113.JPGMegszűnik a Dorog! A hír futótűzként terjedt, mintha a Trombi és a Tűzmanó című egykori televíziós rajzfilmsorozat drámai jelenetéhez értünk volna. Bizony benne volt a pakliban, hogy a DFC-vel legfeljebb csak megyei szintű bajnokságban számolhatnak a legelvakultabb ultrák, ám – a témánál maradva – végül felszállt a füst, a korábban az NB I-ben és az NB II-ben is dolgozó Bekő Balázs kezébe került a marsallbot, miként az is eldőlt, hogy a régiek közül Barna Gergő, Berkó Ádám, Lénárth Tomas, Nagyházi Dávid, Papp Máté, Szerencsi Miklós, Tulipán Ákos és Vígh Ádám már biztosan a klub kötelékében marad. A veszteséglista azonban még bővülhet, ám a kapus Borsos Vilmos Budaörsön folytatja, Király Patrik Bicskére igazolt, Magyari Szilárd az FK Csikszereda labdarúgója lesz, míg a 2022/2023-as évadban talán a legjobb produkciót nyújtó Szedlár Zoltánt bár információnk szerint szerette volna a soraiban tudni többek között a remek tavaszt maga mögött hagyó, s bronzérmesként befutó, Jeney Gyula irányításával szárnyaló meglepetéscsapat FC Ajka is, ám a futballista végül a BFC Siófokkal állapodott meg.   

p9230287.JPGPresztízsmeccs augusztusban és szeptemberben  Az NB III Észak-Nyugati csoportjába besorolást nyerő Dorogi FC július utolsó vasárnapján, 30-án Zalaegerszegen, a ZTE FC II. ellen vívja első bajnokiját, míg a hazai bemutatkozásra már három nappal később, augusztus 2-án, szerdán sor kerül, ami nem csupán Bekő Balázs vezetőedzőnek, de két kapusnak feltétlenül fontos lesz, ugyanis a Budaörssel találkozik a DFC, márpedig Borsos Vilmos éppen idén nyáron igazolt a Pest megyeiekhez, míg a komáromiakkal hosszabbító Tulipán Ákos a 2011/2012-es évadban, valamint 2015 nyarától másfél szezonon át erősítette a BSC-t. A dorogiak frissen kinevezett trénerére egyébiránt szeptember 24-én, a 8. fordulóban is különleges csata vár, ekkor ugyanis a VLS Veszprém mögött a második helyen végző OPUS TIGÁZ Tatabánya otthonában vizitál a társulat, amelynek kispadján korábban szintén ült a szakvezető – no nem mintha ezen mellékzönge nélkül nem szolgálna csemegeként a drukkereknek egy Tatabánya–Dorog derbi.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8418164524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása