PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: BÁLINT BERNADETT, a magyar válogatott asztaliteniszezője

A görög és a román bajnokságban is remeklő kiválóság nem tett le az ötkarikás játékokról: „Merész álom, de szeretnék kijutni az olimpiára”

2022. december 12. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Bálint Bernadett, magyar válogatott asztaliteniszező.

balint_bernadett_portre_valogatott.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Apukám által kezdtem el asztaliteniszezni ötévesen. Gyerekként szerettem a labdás játékokat, sportokat és már korán kiderült, hogy ezt fogom csinálni, mivel jó érzékem volt hozzá.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nehéz lenne egyet kiemelnem... Egyik nagyon jó élményem a 2020-as Top16-os győzelmemhez fűződik, nagyon jó verseny volt. Tavaly sikerült legyőznöm a világranglista tizenharmadik helyezett játékosát, ami nagy erőt adott, hogy bármi lehetséges.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Hugo Calderano.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Jelenleg a görög csapatedzőmmel, Pink Márkkal vagyok nagyon jó viszonyban és sokat köszönhetek neki.

Szezonbeli emlékezetes esemény: A múlt szezon összességében emlékezetes marad számomra, mivel nagyon sikeres évad volt. A cseh Moravsky Krumlov csapatával a bajnokságban a második helyen zártunk, illetve elindultunk két nemzetközi kupában is, ahol az első és a második pozícióban végeztünk. Nagyon intenzív idény volt, sok meccsel.

balint_bernadett.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: Jelenleg két ország bajnokságában játszom: Görögország és Románia. Mindkét bajnokságban jelenleg a második helyen állunk, és a cél, hogy a szezon végére ez még fényesebb érem legyen. Válogatott szinten szeretnék még elérni szép sikereket és feljebb kúszni a világranglistán.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Országos bajnoknak lenni egyéniben – párosban és vegyes párosban sikerült, egyéniben még nem. Megcsinálni még a mesterképzést, mint asztalitenisz edző. Merész álom, de szeretnék kijutni az olimpiára.

Amelyik sportot még kedvelem: Országúti kerékpározás, crossfit, teqball, foci, kosárlabda.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Nagyon fontos a reggeli rutinom, ami pozitív löketet ad a nap indításához – korán kelés, 5:40 és 6:00 között, kávé, olvasás és néha jóga.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5018000912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása