PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: CSIZMADIA KOLOS, a Budapesti Honvéd kajakozója

A távolabbi jövő fókuszában Párizs: „Nem igazán tartozom azon élsportolók közé, akiknek a szabadidejét is a sport teszi ki, pláne, ha az nem a sajátom”

2022. december 15. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Csizmadia Kolos, a Ferencvárosi Torna Club és az Angyalföldi VSE korábbi, 2022 júliusa óta a Budapesti Honvéd SE – többek között vegyes K-2 200 méteren világbajnoki aranyérmes; K-2 200 méteren ifjúsági Európa-bajnok; K-1 200 méteren olimpiai negyedik helyezett – kajakozója.

csizmadia_kolos_foto_honvedhu.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A természet és a víz közelsége, emellett az igazi barátaimat mind ebből a közegből találtam meg, így a társaság és a csapatszellem is közrejátszik ebben.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Egyelőre egyértelműen 2021-ben az olimpiai részvétel és a negyedik helyezés elérése egyéni számban. Remek volt megélni egy jó nagy részét annak, amit gyerekkorom óta álmodtam magamnak.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Az edzőmet, Pál Zoltánt, aki mindenben támogat és segít, nemcsak a vízen, hanem a civil életemben is, ha kell.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nehéz ezt így leszűkíteni, de itt is helyet kell kapnia az edzőmnek, Pál Zoltánnak, de ha aktív sportolói oldalról nézzük, Balaska Márkot nevezném meg, akivel nagyon jó barátságot ápolok a mai napig, bár az elmúlt évben ő már Szegeden él a feleségével és a nemrégiben született kisfiával, de úgy gondolom, a kapcsolatunk ugyanolyan szoros.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Az idei Európa-bajnokságon úgy gondolom, a négyessel nagy meglepetést tudtunk okozni mindenkinek az ezt megelőző vb-szereplés után. Ugyanis a B döntő második helyét – amit elég nagy csalódásnak éltünk meg – egy A döntő értékes negyedik pozíciójára tudtuk szépíteni, ami csak néhány centiméterrel nem bronzérmes helyezést jelentett.

csizmadia_kolos_foto_mkksz.jpg

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Legfőbb célom a 2023-as évben az Eb-n és a világbajnokságon részt venni olimpiai számban és kvótát szerezni a magyar csapat számára. Pontosabban K-4 500 méteren szeretnék nagy teljesítményt nyújtani és akár elkapni azt a mézesmadzagot, amit elhúztunk a saját orrunk előtt Münchenben, az Európa-bajnokságon és érmet szerezni.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A következő esztendőt az imént összefoglaltam, a kicsit távolabbi jövőben pedig természetesen a párizsi olimpián való indulás és ott a lehető legjobb eredmény elérése a célom. A családalapítás is foglalkoztat már javában, így ez is napirenden szerepel a pár éves tervben.

Amelyik sportot még kedvelem: Nem igazán tartozom azon élsportolók közé, akiknek a szabadidejét is a sport teszi ki, pláne, ha az nem a sajátom. Szeretek ilyenkor kikapcsolni, teljesen másra koncentrálni, úgy is mondhatjuk, hogy sportkerülő vagyok, ha épp nem én teszem azt, de azért például a kézilabdát szívesen megnézem, ha valami rangosabb mérkőzés van.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4818002490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása