PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: BRAGMAYER ZSANETT, az Újbuda SE triatlonosa

Los Angelesben már golfozna, de egyelőre csak Párizs van fókuszban: „Nagyon jó viszonyt ápolok a francia triatlonosokkal, olyannyira, hogy november közepén oda is költözöm, ott fogok felkészülni a szezonra és az olimpiára”

2022. november 05. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Bragmayer Zsanett, az Újbuda SE sokszoros magyar bajnok olimpikon triatlonosa, aki 2018-ban, 2020-ban és 2021-ben is „Az év magyar triatlonosa” lett.

20180811bragmayer-zsanett_foto_mti.jpeg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Leginkább azért, mert nálunk nincsen papírforma, előre eldöntött verseny. Annyira változatos és taktikus ez a sportág, hogy hiába viseli valaki az egyes rajtszámot, nem biztos, hogy ő lesz az adott napon a legjobb. Számos külső tényezővel is kell szembenézni az ellenfeleken kívül. Például jégeső, negyven fokos párás meleg vagy akár a tizenkét-tizenhárom fokos tenger vagy óceán. Én ezeken különösen nagyon szeretem és abszolút egy extrém sportnak mondanám.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Hihetetlen, mennyi élményt adott nekem ez a sport. Most már leginkább az olimpiai szereplésre emlékszem vissza a legjobban, de rengeteg helyen versenyezhettem eddig, például Hawaii, Ausztrália, Új-Zéland vagy akár Kolumbia.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Nincs igazán példaképem a sportágon belül. Sok mindenkire felnézek, akik inspirálnak, de nem tudok konkrét neveket mondani.

bm_foto_mti_koszticsak_szilard.jpg

bragmayer_zsanett_foto_hungarysporthu.jpgAkivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Nagyon jó viszonyt ápolok a francia triatlonosokkal, olyannyira, hogy november közepén oda is költözöm, ott fogok felkészülni a szezonra és az olimpiára. Nem is lehetnék jobb helyen, mint a rendező ország. Nagyon sokat köszönhetek nekik és remélem, egy sikeres utat tudunk megtenni közösen.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Idén talán a tiszaújvárosi Európa-kupa győzelmemet mondanám, amit még soha nem nyert korábban magyar nő. Mindig nagy célom volt hazai közönség előtt győzni és most ez sikerült, ugyanakkor a szingapúri győzelem is kedves a szívemnek.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Idén nem volt konkrét cél kitűzve számomra, mert az olimpiai felkészülés túl sok energiát vett el tőlem mind fizikailag, mind szellemileg, ezért ebben a szezonban leginkább tét nélkül versenyeztem, de figyeltem arra, hogy a világranglista-helyezésemen ne nagyon rontsak és pár olimpiai kvalifikációs versenyt is megcsináltam, de főleg a 2023-as és a 2024-es szezonra fókuszálok.

bm_2_tokio.jpg

bm_foto_triathlonorg.jpgAmit szeretnék elérni néhány éven belül: A fókuszban természetesen a 2024-es párizsi olimpia szerepel, ahol szeretném megjavítani a korábbi olimpiai helyezésemet, ami a 12. pozíció. (Ez volt minden idők legjobb magyar női triatlonos helyezése az ötkarikás játékokon – a szerző) Ha ez sikerül, akkor elégedett lehetek. Továbbá szeretnek ismét dobogóra állni világkupa- és világbajnoki futamon.

Amelyik sportot még kedvelem: Golf.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A párizsi ötkarikás játékok után golfban szeretném magamat kvalifikálni a Los Angeles-i olimpiára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9217970662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása