PONYVALEGÉNY

Olasz hello: kettőből semmi – felkészül az Internazionale?

Amíg az AS Roma az Európa Liga, addig a Fiorentina a Konferencia Liga fináléjában bukott el

2023. június 10. - Horváth M. Attila

bl_donto.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngISZTAMBUL | Nem túlzás, június 10-én, szombaton, 21 órai kezdettel a világ Törökországra figyel, ahol a Bajnokok Ligája döntőjére kerül sor az angol Manchester City és az olasz Internazionale részvételével. Nem csupán a közelmúlt eredményei mondatják azt, hogy a fináléban nem sok sanszuk van a milánói kék-feketéknek. 

z44l-a0w1v5fmgpnemv6xw_96x96.pngAz Inter a BL esélyese. Hogy miért? Miközben a Pep Guardiola által dirigált Manchester City egyszer sem, az olasz egyesület háromszor is megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, legutóbb 2010-ben, még José Mourinho irányításával. És ha már a portugál edzőgéniusznál tartunk, ne feledjük, idestova másfél hete Budapesten, a Puskás Arénában – igaz, a VAR korában is erősen vitatható játékvezetői ítéletek mellett, éppen ezért nincs értelme a bevezetett újításnak – tizenegyesekkel elveszítette az Európa Liga fináléját a Special One-nal a kispadján az AS Roma. Ez volt az idei első olasz bukás, a másodikat szerdán a Fiorentina tette meg, amikor is Prágában veszített a Manchester Cityhez hasonlóan szintén angol West Ham United ellenében (2–1).

isztambul_latkep.jpg

l2-icwsmhivsbrw8awc1yg_96x96.pngA milánóiak mindazonáltal bízhatnak abban, hogy minden sorozat megszakad egyszer – ezáltal nem lesz háromból három másfél héten belül –, valamint egy meccsen a világ legjobb társulata is elkapható, ráadásul az Inter játékosainak vállát nem nyomja teher, Itália kék-fekete részén nem lehet elvárás a Bajnokok Ligája-győzelem, miközben Manchesterben szinte létkérdés, hogy valamit felmutassanak az elköltött euromilliók után, kiváltképp, hogy két éve már járt a City hasonló magasságban, ám 2021-ben az arab, illetve orosz kézben lévő gárdák angol házidöntőjét a Chelsea nyerte 1–0-ra. Vitathatatlan, Pep Guardiola a világ egyik legjobb edzője, de meglehet, szombat éjjel bizonyos Simone Inzaghi a nyomdokaiba lép – az lenne csak az isztambuli!  

capture-20230610-161304.jpgsimone-inzaghi-11.jpgVisszafogottság mellé hit  A Bajnokok Ligája döntője előtt megtartott sajtótájékoztatón a két szakvezető közül a Manchester City-t dirigáló Josep Guardiola (balra) úgy fogalmazott, egy fináléban nem feltétlenül szerencsés, ha olasz csapat az ellenfél, ráadásul az Intert képesnek tartja a végső győzelemre. Mindeközben a milánóiak dirigense, Simone Inzaghi egy álom beteljesüléséről beszélt, amiben mindig is hittek a klubnál, és azt sem felejtette el hozzátenni, a csapat semmit nem kapott ingyen, amit eddig elért, azért megdolgozott.   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1218143564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása