PONYVALEGÉNY

Spanyolviasz: a 15-szörös élén az 5-szörös Bajnokok Ligája-győztes – a Real Madridé a trófea

Méltó ajándék a királyi csapattól a június 10-én a hatvanötödik születésnapját ünneplő olasz edzőkirálynak, Carlo Ancelottinak

2024. június 02. - Horváth M. Attila

real_madrid_bl_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSPANYOLORSZÁG | A bajnoki cím mellé a Bajnokok Ligája serlegét is begyűjtötte a Real Madrid, amely Londonban, a Wembley Stadionban Dani Carvajal 74. és Vinícius Junior 83. percben szerzett találatával 2–0-ra legyőzte a német Borussia Dortmundot.

ancelotti.jpgCarlo Ancelotti a Courtois – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos (Modric, 86. p.) – Bellingham (Joselu, 84. p.) – Rodrygo (É. Militao, 90. p.), Vinícius Júnior (Vázquez, 94. p.) összetételű Real Madridnak szavazott bizalmat, amely fennállása során tizenötödik alkalommal lett a bajnokok bajnoka, míg ebben az évszázadban már nyolcadszor, ami azt jelenti, hogy a galaktikusok átlagban háromévente nyerik meg a legnemesebb klubtrófeát. Az olasz edzőgéniusz június 10-én ünnepli a hatvanötödik születésnapját, ám a szakember kapcsán nem az életkora a nagy szám, hanem a BL-serlegei, mivel eddig kétszer-kétszer ért fel a csúcsra az AC Milannal (2003, 2007) és a Real Madriddal (2014, 2022), ám június elseje után immár 3–2-re „vezetnek” a hispánok, ám ezt a „fordítást” a tréner egy pezsgőcseppet sem bánja.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9418419465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása