PONYVALEGÉNY

A pálya fura ura, avagy a 11-es nem mindig büntető

Borzolja a kedélyeket az NB I szombati játéknapján megrendezett Vasas–Ferencváros bajnokin nem megadott 11-es, pedig a helyszínen és a televízió képernyője előtt is egyértelműnek tűnt az eset

2023. április 24. - Horváth M. Attila

siger_kez_foto_czerkl_gabor.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Nem nyert a Vasas hazai pályán a Ferencváros ellen az NB I 28. fordulójában. Nem meglepő, mondják a játékosokat edzőbuktatóknak gondolók, csakhogy ezúttal nem csupán a labdarúgókon múlott a siker, amely ifj. Lisztes Krisztián 79. percben szerzett góljának köszönhetően az FTC-é lett (0–1).

Történt az első félidőben, még 0–0-s állásnál, hogy a labda a nem természetes testtartásban lévő ferencvárosi futballista, Sigér Dávid kezét érte az FTC tizenhatosán belül. Hogy a sporttársnál az eset nem ért 11-est, lelke rajta, ám hogy az úgynevezett VAR-buszban ülőknél sem evidens az egyértelmű, az erősen elgondolkodtató, és nem azért, mert adott esetben ez a Vasas kiesésébe kerülhet. Egyrészt ha meg is adják a 11-est, azt még értékesíteni is kell – lássuk be, a piros-kékek a 2022/2023-as szezon egészében vörösödhettek, annyiszor nem találtak kaput... –; másrészt ha az első játékrészt nem is vesszük ide, ott lett volna még a teljes második félidő; harmadrészt az angyalföldiek a sanszot sem érdemelnék meg az élvonalbeli tagság meghosszabbítására. A szurkolók igen, de nem ők játszanak, bár ennyi pontot talán a kőművessel, a pékkel meg az autószerelővel a csapatban is összehozna a hatszoros bajnok. De vissza a játéktér fura urára, elvégre anno a zűrös ügybe keveredő méltán elismert edzőre mondták, ha benne volt a „tutiban”, az a baj, ha nem, viszont nem látta, mi történik körülötte, azért alkalmatlan, és ez nem a nyuszi meg a sapka közös vicce. Tudják, ha van rajta, azért, ha nincs, akkor meg azért. Tévedni lehet, de itt csupán két dolog lehetséges, illetve három, de a harmadikról inkább ne is essék szó, úgy is esett már annyiszor. Vagy nem értenek a szakmájukhoz vagy még az előző meccset nézték mindahányan. Akikről szól a történet – pedig nem róluk kellene... –, maholnap többen vannak, mint a két csapat kispadján helyet foglaló személyzet együttvéve, pedig nekik szerteágazó a feladatuk, a játékvezetőké nem, csak egyvalamire kell figyelniük, a tiszta játékra, a fair play szellemére. Jól hangzik, ugye, de ebből mi látszik?

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3618109962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása