PONYVALEGÉNY

Gárdonyi láthatatlan emberek, avagy sárbogárdi bravúr, bajnok nélküli Fejér Megyei Kupa-finálé

Kétgólos előny után kettős emberhátrányban is a tizenegyes-párbajig húzta az elődöntőt a bajnokságban veretlenül aranyérmet szerző Gárdony-Agárd

2023. május 18. - Horváth M. Attila

gardony_foto_gardonyivschu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSÁRBOGÁRD–GÁRDONY-AGÁRDI GYÓGYFÜRDŐ 2–2 | 11-esekkel 4–3-ra nyert a házigazda szerda este a Fejér Megyei Kupa elődöntőjében, így a fináléban a Baracs ellen Székesfehérváron 2–0-s diadalt arató Lajoskomárommal találkozik. 

Megismétlődő múlt. Amíg idén márciusban Sárbogárdon 2–0-s vendégsikerben fürödhettek a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő tagjai, tavaly szeptember első hétvégéjén utóbbi pályaválasztásával 2–2-re végeztek a felek. Mindez intő jel lehetett volna, kiváltképp, ha hozzátesszük, ha a bogárdiak nem hibáznak, a negyedik helyen zárják a bajnokságot, ami abszolút vállalható eredmény. Hát még a szerdai, amikor az első húsz perc után eldőlni látszott a továbbjutás kérdése, hiszen Gráczer Gergő szabálytalansága után előbb Tóth Tibor 11-esvől, majd Gere László akcióból vette be Nyári Bence hálóját. Csakhogy a házigazda még a szünet előtt betalált Mayer Dávid révén Orczi Kristóf kapujába, mi több, a második félidő derekén ugyanő duplázott és már 2–2-t mutatott a mátrixtábla. Az eredmény pedig nem változott, csak a vendéggárda létszáma módosult előbb tíz, majd kilenc főre, miután Mód Ádám a 78., míg az Újpesten nevelkedő, ex-dunaújvárosi Molnár Sándor a 92. percben jutott a kiállítás sorsára. És mint tudjuk, a büntetőpárbaj már lutri vagy legalábbis közelebb áll a szerencsejátékhoz, mint a valós alapú tudáshoz. Fortuna ezúttal a sárbogárdiak kezét fogta, így a gárdonyiak számára nem maradt más, mint a bajnoki aranyéremnek örülni, no meg persze készülni a júniusban esedékes osztályozó mérkőzésekre.  

Fejér Megyei Kupa, elődöntő 

 SÁRBOGÁRD SE–GÁRDONY-AGÁRDI GYÓGYFÜRDŐ 2–2 (1–2) – 11-esekkel 4–3 

Sárbogárd, vezette: Mód Ákos (Török Bence, Illés Áron) 

Gólszerző: TÓTH TIBOR (0–1, 11-esből) a 10., GERE ZOLTÁN (0–2) a 19., MAYER DÁVID (1–2) a 45., MAYER DÁVID (2–2) a 64. percben 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1818126508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása