PONYVALEGÉNY

KÉPséges Budapest | 5. | Kálvin tér

2023. április 18. - Horváth M. Attila

konyv_telefon_olvasas.jpgMegdöbbenünk, meghökkenünk, felháborodunk, meglepődünk, elmosolyodunk. A főváros tálcán kínálja a lehetőséget minderre, mert a téma tényleg az utcán hever. A 2023. március 30-tól indított, rendszeresen jelentkező rovatunkban egy-egy fotóval és néhány mondattal adjuk a köz tudtára, éppen miért is lehet megdöbbenni, meghökkenni, felháborodni, meglepődni vagy esetleg elmosolyodni.

kepseges_budapest.jpgÁprilis 11-e is ugyanolyan volt, mint a többi. Beugrott a vinnyogva beszélő kicicomázott ridikülös, a rezignált és borostás képű laptoptáskás is két kefirért és egy csomag zabkásáért, illetve négy szelet gépsonkáért meg három zsemléért, aztán a költészet perce után mentek a dolgukra – a költészet napján. Újabban egyre inkább a birodalom és nem az irodalom a fontos, legyen szó pesti polgárról, lajosmizsei atyafiról vagy éppen boldogasszonypusztai birtokosról. Meglehetősen ritka manapság trolibuszon, kakasülőn vagy kerti széken ücsörögve könyvet olvasó embert látni – ha mégis, az az igazi ünnepnap és nem az április 11-e...  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8918105670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása