PONYVALEGÉNY

Ha 5–0, akkor Sinka Napsugár-dupla

Akárcsak az Újpest elleni hazai bajnokin, a MOL Fehérvárral szemben vívott felcsúti összecsapáson is két gólig jutott a PAFC reménysége

2023. április 17. - Horváth M. Attila

sinka_napsugar_foto_pflahu.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngPUSKÁS AKADÉMIA–MOL FEHÉRVÁR 5–0 | Elvárható volt a hazai siker a Fejér megyei presztízstalálkozón, amelyen a vártnál könnyebben győzött Halászi Kinga alakulata a Női NB I 17. fordulójában, méghozzá újfent 16 esztendős tehetsége, Sinka Napsugár duplájával.

Újfent, hiszen mint arról annak idején portálunk megkeresésére nyilatkozott is a főszereplő, az Újpest ellen egyszer már összejött a csapatnak az, ami a labdarúgónak is, avagy ha a PAFC 5–0-ra nyer, szinte borítékolható, hogy Sinka Napsugár kétszer is betalál. Az utánpótlás-válogatott kiválóság a jelenlegi szezonban 16 élvonalbeli bajnokin 5 gólnál jár, a két duplája mellett 2022. szeptember 24-én, a 6. fordulóban megrendezett, az előző hétvégi megyei derbinek „odavágóján” ünnepelhetett, ugyanis az akkor 7–0-ra nyerő csapata hatodik találatát jegyezte. 

pfla_cimer.pngA főváros és Győr vonzásában  Nem vár könnyű időszak a Puskás Akadémia labdarúgóira az elkövetkező napokban, ugyanis a bajnokság 18. fordulójában, április 22-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kelen SC otthonában lépnek fel Diószegi Fanniék, akik „maradnak” is a fővárosban, hiszen április 26-án, szerdán 20 órakor a Hidegkuti Nándor Stadionban a Magyar Kupa fináléjában lesz jelenésük. Alapesetben nem állítanánk, hogy gyorsabbak a hölgylabdarúgók az uraknál, ám ezúttal mégis így lehet, elvégre a nagyon vágyott MK-sikerre a férfiaknál legalább egy évet várni kell, ám ha bő egy hét múlva a lányok „megelőzhetik” a fiúkat. Jóllehet, ehhez az ETO-nak is lesz egy-két szava, merthogy a döntő másik résztvevője Dörnyei Balázs gárdája, amely a finálé esélyesének számít. Bárhogy is alakuljon április utolsó szerdája, a felekre vár még a hétvége is: április 29-én, szombaton 15 órakor a sors és az a bizonyos fintor „beköszön”, lévén Puskás Akadémia–ETO FC Győr találkozóra kerül sor, avagy a vesztesnek rögtön esélye nyílik a visszavágásra – vagy a másik félnek a négy napon belüli „duplázásra”.

Női NB I, 17. forduló

 PUSKÁS AKADÉMIA FC–MOL FEHÉRVÁR FC 5–0 (3–0) 

Felcsút, Pancho Aréna, vezette: Hegyi Eszter (Révész Csilla, Fontányi Liza)

Gólszerző: KOVÁCS ESZTER (1–0) a 25., TAMÓK REBEKA (2–0) a 31., BOKOR ADRIENN (3–0) a 40., SINKA NAPSUGÁR (4–0) a 67., SINKA NAPSUGÁR (5–0) a 76. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1118104776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása