PONYVALEGÉNY

Sinka Napsugár: „Minden edzésen küzdöttem, hogy egyszer betaláljak” – újoncgólok az újoncok ellen

A Puskás Akadémia 16 esztendős reménysége az Újpesttel szemben kétszer, míg Székesfehérváron egyszer bizonyult eredményesnek

2022. szeptember 30. - Horváth M. Attila

sinka_napsugar_ujpest.jpgfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngFELCSÚT » Meglehetősen ritka, hogy valaki tizenöt esztendősen nem csupán játszik, de eredményes is az adott sportág legmagasabb osztályában, márpedig a Puskás Akadémiát erősítő Sinka Napsugárral éppen ez történt a Női NB I 3. fordulójában.

A tűzijátékot augusztus 27-re halasztották és meg is tartották. Félreértés ne essék, nem a budapesti félórára, hanem a felcsúti kilencven percre gondolunk, hiszen a női élvonal harmadik játéknapján az addig nyeretlen, az MTK-tól hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedő, majd ugyancsak otthon a Szegeddel meglepetésre csupán 1–1-re végző Puskás Akadémia az újonc Újpestet fogadta egy tizenöt esztendős tehetséggel a kezdőcsapatában.   

Nagyon boldog vagyok, hogy végre betaláltam, ráadásul kétszer is, sokat vártam rá – emlékezett vissza az ominózus bajnoki 55. és 63. percében a vonatkozó listára feliratkozó SINKA NAPSUGÁR, aki 2021 nyarán igazolt a Ferencvárostól a Puskás Akadémiához. – Minden edzésen küzdöttem, hogy egyszer betaláljak. Az egyik legszebb napom lett az a szombat, mert jól is ment a futball és gólokkal tudtam hozzátenni a csapatjátékhoz.

Helyben is volnánk: vajon miként emlékszik vissza a szépreményű ifjú hölgy a PAFC második és negyedik találatára? 

sinka_napsugar_portre.pngAz első gólom előtt a csapattársamtól kaptam egy szélességi passzt, átvettem a jobb lábamra és a 16-os környékéről lőttem, a második előtt kikerült a labda a szélre, ahonnan egy beadás érkezett, középen érkeztem és sikerült befejeznem – elevenítette fel a különleges élményeket SINKA NAPSUGÁR, aki arra is kitért, milyen volt az újonc elleni találkozó belülről. – Az első félidőben nagyon ránk jöttek a vendégek, ezért nagyon nehéz volt mögéjük kerülni. A második játékrészben az ellenfél elfáradt és onnantól elkezdtük nyomás alá helyezni a kapujukat, aminek meg is lett az eredménye. Tizenegyest kaptunk, amit a csapattársam sikeresen értékesített, és ez a gól mindent megváltoztatott, mert olyan gát szakadt át, ami a többi találatunk elősegítésére szolgált. Lehetett volna nagyobb is a különbség, mert az ötödik után is voltak helyzeteink, amiket értékesíthettünk volna, de így is nagyon örültünk ennek az öt találatnak, hiszen végre nyert a csapat és ezt szeretnénk továbbvinni a következő mérkőzésekre.

Mindez olyannyira sikerült, hogy bár a(z akkor még) Székely Tibor trenírozta Haladás-Viktóriával ugyan 3–3-ra végeztek Diószegi Fanniék, a Szekszárdot gond nélkül gyűrték le a jól ismert környezetben (2–0), míg a legutóbbi összecsapáson, a Fejér megyei derbin az ugyancsak újonc MOL Fehérvár ellen nemcsak a Puskás Akadémia, hanem Sinka Napsugár is remekelt. Miközben előbbi a lehető legsimábban nyert 7–0-ra, írásunk főszereplője a 70. percben alakította 0–6-ra az állást – 16 évesen és 11 naposan. Olybá tűnik, az újonc futballistának felettébb jól megy az újoncok ellen, elvégre nem csupán a fővárosi lila-fehérek, a székesfehérvári piros-kékek is az előző szezont még a második vonalban töltötték. Ez utóbbira Sinka Napsugár nem is gondol, lévén a céljai megvalósíthatóak – kiváltképp, ha így folytatja. 

Segíteni szeretnék a csapatnak gólokkal, gólpasszokkal, meg jó játékkal – egyértelműsítette a fentieket SINKA NAPSUGÁR, majd így folytatta: – Szeretnék az A-válogatottban bemutatkozni, és később alapember lenni a nemzeti tizenegyben. 

Egyre inkább úgy tűnik, a Halászi Kinga edzette PAFC-nak idővel meghatározó tagja lesz, márpedig ha folyamatosan bizonyít, előbb vagy utóbb Puskás nyomába léphet – a Puskásból.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8517944166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása