PONYVALEGÉNY

Vitték, ami mozdítható: kipakolták a Hauer Cukrászdát

Április 3-án, hétfő délután elszállították a tavaly novemberben bezáró legendás hely még megmaradt berendezési tárgyait

2023. április 07. - Horváth M. Attila

hauer_img_20230403_172509.jpgTavaly novemberben még „csak” bezárt, a hét elején markos legények a még megmaradt berendezési tárgyakat teherautóra pakolták és elszállították a Rákóczi út egyik ékkövéből, a Hauer Cukrászda és Kávéházból.

Fenséges finomságok – krémes nélkül. A habos sütemény ugyanis nem szerepelt a repertoárban a 2017-es újranyitáskor – és nem azért, mert az élet már akkor sem volt habos torta. A csak a számokat tekintve villamosokat idéző, a Rákóczi út 47–49. alatt található legendás találkahely üzemeltetői 2022. november 21-én, hétfőn 22:59-kor az alábbi közleményt adták hírül közösségi médiafelületükön:   

A gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyagárak, csökkenő turizmus és vendégszám – Kávéházunkat bezártuk.

img_20230403_172518.jpg

Csodálkozni csak azért lehet, mert van, ahol dübörög a gazdaság. Nem látják vagy tapasztalják? Tessenek fellapozni a Magyar Nemzet című napilap április 6-án, csütörtökön megjelenő számát, amelynek címoldala öles betűkkel arról tudósít, hogy „Diadalmenet Magyarország elmúlt tizenhárom éve”. A szomorú tapasztalat ellenben mégiscsak az, amit április első teljes hete első napjának délutánján láttunk: barázdált arcú férfiak néma hó-rukkot imitálva pakolták platós kocsira a megmaradt berendezési tárgyakat négy és fél hónappal a bezárás után.

img_20230403_172630.jpg

Hogy mi lesz az üzlet sorsa azon az úton, ahol nincs már Csemege Julius Meinl, Otthon Áruház, Tisza vagy éppen Európa mozi, akad-e valaki, aki fantáziát lát az egykori Hauerben, hogy ukrán menekültlányokból verbuvált csapattal masszázsszalont, Aladdin csodalámpájával megvilágított szőnyegszigetet vagy meghatározatlan formájú krikszkrakszokkal tágas kiállítótermet nyisson, az még a jövő zenéje. A jelen siratódallal van jelen.  

img_20230403_172701.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7918096692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása