PONYVALEGÉNY

Nem csak futballozni tudnak: a vasárnapi félmaratonin Lóska Csaba a 138., míg Zavesicki Jenő a 153. helyen végzett

Az NN City Run április 2-án megrendezett első állomásán 299 hölgy és 590 férfi állt rajthoz

2023. április 04. - Horváth M. Attila

loska_csaba_2023_felmaratoni.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Zúgott alattuk a nagy folyó. A Duna fölött és mellett váltott iramban „ringatózni” húsz kilométer környékén nem feltétlenül jelent felüdülést, ám a célba érés azonnali hatállyal termelni kezdte a szervezetben az endorfint. Így volt ez április 2-án, vasárnap, amikor a Várkert Bazár környékén sereglett közel ezer ember, hogy versenykörülmények között tegye próbára felkészültségét.

Az utolsó huszonkilenc percben már a hátvéd is a pályán volt. Ekkor még 0–0-ra állt a Budapest-bajnokság I. osztály 22. fordulójában megrendezett ASR Gázgyár–Testvériség-Újpalota bajnoki, és mert a házigazdának nem volt előnyös a döntetlen, az óbudaiak nem elégedtek meg a nézőriasztó iksszel, Sólyom Ferenc, a vendéglátó mestere hármas cserére szánta el magát, így lépett pályára a hatvanegyedik minutumban Lóska Csaba is. A rutinos futballista április 1-jén, szombaton, valamint másnap is kifuthatta magát – az más kérdés, hogy vasárnap lehetett boldogabb. Ugyanis a korábbi NB I-es labdarúgó, Kollár Zsolt finoman fogalmazva is rövid kispaddal felvértezett együttese a csereként beálló Verhoczki László találatával nem április elsejei tréfaként elvitte a három pontot a Sujtás utcából (0–1), egy nappal később viszont a harmincegyedik életévében járó Gázgyár védője megjavítva addigi legjobbját az 590 férfiinduló közül 1:45:02-es időeredménnyel a 138. helyen végzett. 

zavesicki_jeno.jpgA portálunknak tavaly október második felében a kocogásnál jóval erősebb tempót diktáló testmozgásról is hosszabban szót ejtő Lóska Csaba egyébként nem egyedüli futballistakánt indult el futás közben felfedezni a főváros virágba boruló és állandó szépségeit. Rajta kívül többek között a manapság a Dini SE old boys alakulatában szereplő, korábban a gyáli Duplo FC-ben a „blasz-háromban” a füvet koptató 49 esztendős Zavesicki Jenő is befutott, méghozzá a 153. pozícióban, 1:45:43-mal. Abból kiindulva, hogy az abszolút első helyezett Zsigmond Előd 1:16:20-as időeredménnyel ért célba, nagyszerű teljesítmény a labdarúgóktól. Igaz, ez volt az a nap, amely után mindenki nyertesnek érezhette magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5318094826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása