PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: LACZI DOMINIK, a DKSE röplabdázója

„Mivel egy Veszprém megyei kis faluban, Zalaerdődön nőttem fel és nem volt túl elterjedt felénk a röplabda, így én a labdarúgással indítottam”

2023. március 14. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A 2022. március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Laczi Dominik, a férfi röplabda NB I-ben szereplő, a negyeddöntőben az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc során a nyitányon hazai környezetben 3:0-ra nyerő, így a TFSE ellen 1–0-ra vezető dunaújvárosi DKSE korábbi utánpótlás-válogatott szélső ütője.

laczi_dominik_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mindig is a csapatsportokat szerettem, itt mindenki egyként mozog a pályán és a pályán kívül is. Izgalmas labdamenetek, szép mentések: a röplabda egy izgalmas és gyönyörű sport, ezért is szerettem bele.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Hihetetlenül sok élményben volt részem, rengeteg országot és várost bejártam. Legnagyobb élményemként mégis kettőt is fel tudnék sorolni: elsősorban egy Európa-bajnokság selejtezőjét mondanám, ahol Oroszországba utaztam a nálam egy korosztállyal idősebb válogatottal, második helyen pedig a 2017/2018-as szezont említeném, amely során a serdülő korosztályban megnyertük az aranyat.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Konkréten nem szeretnék embert kiemelni, rengeteg jó röplabdás van az egész világon, akiktől akár nagyon szívesen tanulnék.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Egyértelműen a csapattársaimmal, de idesorolom a volt válogatott társaimat is, akikkel nem egy klubban játszom.

Az előző szezonbeli emlékezetes esemény: Talán ide tudnám sorolni, hogy elég hiányosan, nagy csatában meg tudtuk verni csapatommal a Miskolcot idegenben. (2022. október 28-án a már kétszettes előnyben lévő DKSE ellen a házigazda MEAFC-Miskolc egalizált, ám az utolsó játszmát hozták a vendégek, így az újvárosiak 3:2-re nyertek – a szerző)

dkse_csapat.jpg

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szerintem ez nemcsak az én célkitűzésem, hanem a DKSE-é is, hogy felkerüljünk a legmagasabb osztályba és ott is megmérettethessük magunkat.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretnék minél magasabb szintre jutni a sportágamban, amennyire csak lehet, kihozni magamból a maximumot. Ha tehetem, a jövőben szeretnék játszani külföldön, valamint újra magamra húzni a válogatott mezt, viszont most már felnőtt korosztályban.

Amelyik sportot még kedvelem: Szeretem a labdarúgást és a kézilabdát is.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A sportolást óvodás koromban kezdtem, de mivel egy Veszprém megyei kis faluban, Zalaerdődön nőttem fel és nem volt túl elterjedt felénk a röplabda, így én a labdarúgással indítottam. Ám mivel hirtelen megszűntek az edzések, sportágat váltottam második osztályos koromban, majd a gimnáziumot Dunaújvárosban kezdtem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3318072118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása