PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZEHOFNER VIVIEN, a MOL Fehérvár labdarúgója

„Az első NB I-es meccsen a történelmi első gól, amit nekem sikerült megszereznem – egy álom volt egészen addig a pillanatig”

2022. december 28. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szehofner Vivien, a Női NB I-ben szereplő és 12 forduló után 10 ponttal a 9. helyen telelő újonc MOL Fehérvár FC labdarúgója.

szehofner_vivien_mol_fehervar_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Rengeteg sportot kipróbáltam már, de mindig is a labdarúgás felé húzott a szívem, ebben érzem otthon magam.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Kettőt emelnék ki, ami számomra a legnagyobb. Az első U15-ös válogatott összetartásra a meghívó és az első mérkőzés, a másik pedig az első NB I-es meccsen a történelmi első gól, amit nekem sikerült megszereznem – egy álom volt egészen addig a pillanatig. (2022. augusztus 13-án, a Női NB I nyitányán a MOL Fehérvár a másik újoncot, a Szekszárdi WFC-t fogadta, és bár a látogató került korán előnybe Prigli Barbara révén, Szehofner Vivien a 35. percben egyenlített, míg a második félidőben Székely Zsuzsanna és Pécsi Dóra hat minutum alatt kétgólosra hizlalta a vendéglátó fórját, a 3–2-es végeredmény Terestyényi Anna öngóljával a 72. percben alakult ki – a szerző)

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Ha szabad említenem, Fenyvesi Evelint a Ferencvárosból, mégpedig azért, mert a komoly sérülései ellenére is ott tud lenni a legjobbak között.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Németh Noémi csapattársam, akit már nagyon régóta ismerek és nagyon közel áll hozzám, sok nehéz pillanatomban állt mellettem és segített átlendülni azokon.

szehofner_vivien_akcio.jpgAz előző szezonbeli emlékezetes esemény: Még az NB II-ben a Szekszárd elleni idegenbeli mérkőzés, ahol nagyon meg kellett szenvedni a három pontért és egészen a 84. percig kellett várni a vezető találatra. A meccs végeredménye végül 1–3 lett. A másik szintén a Szekszárd csapata ellen volt, hazai pályán, a bajnokság vége felé az első helyért való küzdelem folyt, majd egy magabiztos játék után a családjaink és barátaink jelenlétében győzni tudtunk.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Egyértelműen az első osztályban való maradás, személy szerint pedig a minél több játékperc megszerzése.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Rutinos NB I-es játékos szeretnék lenni, reálisan ez a cél most az elkövetkezendő időszakra.

Amelyik sportot még kedvelem: Kiskoromban rengeteget kézilabdáztam és pingpongoztam, így azokat is nagyon szeretem.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Bár nem a sporttal kapcsolatos, de az egyik nagy álmom az, hogy olyan szintre tudjak eljutni, ami után a szüleimet tudom támogatni úgy, ahogy én azt gyerekkoromban megkaptam, hogy nekik ne legyen gondjuk semmire az életben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5518012710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása