PONYVALEGÉNY

Pestszentlőrinci Piramis: Szállj fel magasra!

A Budapest-bajnokság IV. osztály 2. csoportjában szereplő társulat tagjainak erejét megsokszorozta az emberhátrány, így nem csupán a BME V152 FC, hanem egy héttel később a Róna SC ellen is győzelmet arattak

2022. december 02. - Horváth M. Attila

piramis_bme_meccsjelenet_1.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST » A Budapest-bajnokság IV. osztály 2. csoportjába besorolt Piramis Pestszentlőrinc SE labdarúgói az elmúlt hetekben bebizonyították, dacára annak, hogy amatőr bajnokságban szerepelnek, a pályán nagyon is profi a hozzáállásuk.

Ilyen is csak a „blasz-négyben” történhet – és valóban, ám hozzátéve, cikkünk főszereplőivel nem először esett meg az a „baleset”, hogy létszámhiányosan hallgatták a kezdő sípszó éles hangját. A Bodon Csaba játékos-edző vezetésével bajnoki fordulóról fordulóra csatába induló Piramis Pestszentlőrinc SE idestova két hete nem csupán a rendszeresen kanyargó, ám akkor már téliesre forduló időjárással és az ellenféllel (BME V152 FC) küzdött meg, hanem azzal a nem elhanyagolható ténnyel is, hogy a tíz SPORTEMBERBŐL – az írás végén meglátják, miért a csupa nagybetű – ezúttal nem lesz tizenegy. Sem Mézga Aladár eszmecseréje folytán az MZ/X-től kikunyerált klóngéppel, sem a hideg évszaknál nem váratlanabbul a tizenhetedik percben betoppanó jobbszélsővel. 

piramis_pestszentlorinc_csapatfoto_merkozes_elott.jpg

A Kőér utcai, hangulatos Pénzügyőr-sporttelepen – amely persze sosem lesz annyira megfoghatatlan miliőjű, mint a pasaréti, de egyrészt aligha ez volt a cél, másrészt jelen esetben mellékszál – ráadásul már az ötödik minutumban előnybe került a vendéggárda, avagy minden adott volt ahhoz, hogy kiütéses kudarccal kullogjon haza a rivális által a földdel egyenlőnek látott Piramis. Volt is erre sansz, nem vitás, hiszen a BME társulatából akadt, aki már a második találatot vizionálta hangos szavakkal egy szöglet után. Ám ebből olyannyira nem lett semmi – köszönhetően többek között a Kapuskérdések rovatban korábban bemutatkozó Dudás Mihálynak, aki nagyszerű védésekkel tartotta tűzben és meccsben a tíz emberrel harcoló, de csak a számok alapján hézagos csapatát –, hogy a némi túlzással először a vetélytárs kapuja elé keveredő pestszentlőrinciek jogosan megítélt 11-esből egyenlítettek. 

piramis_lemez.jpgA második félidő történései? Talán már Önök is sejtik: nyert a Piramis, leomlott a BME, ám ennél kacifántosabb a történet. Annyiban feltétlenül, hogy bár a pályaválasztó fordított, a tizenhatos kerettel érkező rivális egalizált, csakhogy utána olyan találat született szabadrúgásból szentlőrinci szöszmötölés helyett, mint az álomnő: szép és okos is. A slusszpoén is összejöhetett volna, de a szintén jogos újabb büntetőt a házigazda Árvai István révén a felső lécre bombázta – VAR híján nem volt ember, aki megállapította volna, a labda a gólvonalra, netán az elé vagy mögé vágódott. Ez a 3–2 így is a szív diadala volt, az pedig több mint sportszerűség, hogy Bodon Csaba a találkozót követően odament a vetélytárs kispadjához, kezet fogott az ott a feszültség és a letargia között félúton lévőkkel, valamint elnézést kért, amiért a meccs egy-egy megengedőbb szituációjában húzták az időt. Hiába: van olyan Piramis, amelyikben Révész a sztár, és van, amelyikben a ravasz az üdvözítő. 

Amikor a technikai zónában és annak környékén megejtett sikertelen kocsikulcs-keresés – ami végül szerencsére meglett egy csapattársnak köszönhetően – után ballagtunk az öltözőépület felé és szóba került nem csupán a pestszentlőrinci lét vagy nem lét – mint kiderült, csak a csapat székhelye található a főváros XVIII. kerületében, a játékosok többsége nem odavalósi –, hanem a profizmus és amatőrizmus közötti átmenet, Bodon Csaba csillogó szemekkel fogalmazott meg egy nagyon fontos mondatot. Igenis büszke arra, hogy amatőr labdarúgó. Papíron feltétlenül, a hozzáállást látva ellenben nem ez a meggyőződés. 

piramis_bme_sportszeruseg.JPG

borbely_csaba_piramis_pestszentlorinc.jpgBelevágó Borbélyok  A fentebb részletesen kifejtett pestszentlőrinci diadal már csak azért is kalaplengetést érdemel, mert egy héttel azelőtt az örökifjú Solymosi Csaba vezette Zuglói Kinizsitől a negyvenhat perc alatt négy találatig jutó Fekete „Sztefi” István vezérletével 7–3-as vereséget szenvedtek Dudás Mihályék. Csakhogy az emberhátrányban kivívott siker olyan erőt kölcsönzött a Piramisnak, hogy a múlt hétvégi 13. fordulóban, az őszi idény záró játéknapján a Róna SC vendégeként a duplázó Borbély Csaba és az egyszer eredményes, a bátyjánál három évvel fiatalabb, 21 esztendős Borbély Benedek góljával úgy nyert 3–1-re a Könyves Kálmán körúti Siketek-pályán, hogy már a szünetben is 1–0-ra vezetett. Azt mondják, három a magyar igazság: a 13 egységgel a 9. pozíciót birtokló Piramisra december 3-án, szombaton, 15 órakor a 21 ponttal a 7. helyen tanyázó La Strada SE vár, az ominózus összecsapást utóbbi pályaválasztásával a 7. fordulóból pótolják a csapatok a Mérnök utcában.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3917993530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása