PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ZSUPPÁN DONÁT, a Zsámbék labdarúgója

„A csapattal a bennmaradás a célunk, egyénileg meg az, hogy minél jobb teljesítményt tudjak nyújtani”

2022. november 14. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Zsuppán Donát, az NB III Nyugati csoportjában a 17. forduló után 6 ponttal a 20. helyen álló újonc Zsámbéki SK labdarúgója.

zsuppan_donat.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Már kiskorom óta a labdarúgás a kedvenc sportom, igazából nem tudom hogyan alakult ez ki, valószínűleg apukámtól örököltem. A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Sok szép emléket tudnék felsorolni ezzel a sportággal kapcsolatban, például nemzetközi tornák, gólok, meccsek, amelyekkel jó emlékeket tudok felidézni, de talán a legjobb élményem az volt, amikor tavaly sikerült megnyernünk az U19-es bajnokságot akkor még a Budaörssel. Akit a sportágon belül nagyra tartok: A példaképem mindig is Cristiano Ronaldo volt, különösen a mentális ereje miatt nézek fel rá. Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Mindig is jóban voltam a csapattársaimmal, és van olyan is, akivel a pályán kívül is szervezünk közös programokat. Szezonbeli emlékezetes esemény: A két gólomat tudnám az idei szezonhoz felsorolni legemlékezetesebbként egyelőre, remélem, lesz még pár. (Olyannyira lesz, hogy az ETO Akadémia és a VLS Veszprém ellen is eredményes 19 esztendős Zsuppán Donát a cikk elkészülte után a legfrissebb, 17. játéknapon a Gyürki Gergely által felkészített listavezető Tatabánya kapuját is bevette, igaz, csapata így is 4–2-es vereséget szenvedett hazai környezetben – a szerző) Célkitűzés a jelenlegi évadra: A csapattal a bennmaradás a célunk, egyénileg meg az, hogy minél jobb teljesítményt tudjak nyújtani. Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Minél magasabb szinten megmutatni magam. Amelyik sportot még kedvelem: Igazából kedvelem az összes labdajátékot, a foci mellett egyébként futsalozom is.

bf7_cimlap_20040430.jpgoldalfoto_interju.jpgAz apa nyomdokain  A felnőttek között, immár Zsámbékon, az NB III Nyugati csoportjában futballozó, 2003. július 19-én született Zsuppán Donát eredményessége nem a véletlen műve, ugyanis édesapja, Zsuppán Péter hajdanán nagy gólvágónak számított a főváros különböző bajnokságaiban. Minderre ékes bizonyíték a Budapesti Futball 7 2004. április 30-án ezen sorok írója által jegyzett interjúja a „faterral”, amely annak kapcsán született, hogy az ABE–Elit RC bajnokin úgy nyert a házigazda 11–2-re, hogy Zsuppán Péter egymaga hatszor ünnepelhetett, miközben kiosztott négy gólpasszt is. Az említett tizennyolc és fél évvel ezelőtti beszélgetés írásos változata elolvasható a lenti cikkre kattintva.

zsuppan_peter_interju.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr917977974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása