PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: PATAKI BENCE, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgója

„Ötéves korom óta futballozom, azóta el sem tudnám képzelni nélküle az életem”

2022. november 13. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Pataki Bence, az NB II-ben szereplő és 17 forduló után 21 ponttal a tabella 12. helyén álló Nyíregyháza Spartacus FC labdarúgója.

pataki_bence.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Kiskorom óta közel áll hozzám a futball. Ötéves korom óta űzöm, azóta el sem tudnám képzelni nélküle az életem. Imádok focizni, ezért is szerettem ennyire bele. A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Talán az NB II-ben való bemutatkozás a Vasas ellen, ami szerencsére nagyon jól sikerült, de nagyon sok nagyszerű élményem van. (Az ominózus debütáló mérkőzésre csaknem napra pontosan két esztendeje, 2020. november 25-én került sor: az NB II 18. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus az új Illovszky Rudolf Stadionban szenvedett 1–0-s vereséget Balajti Ádám 47. percben szerzett találatával, az akkor 17 esztendős középpályás, Pataki Bence a 74. minutumban Kártik Bálint cseréjeként lépett pályára – a szerző) Akit a sportágon belül nagyra tartok: Iniesta és Pedri. Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Az egyik csapattársamat, Farkas Bendegúzt mondanám, akivel közel állunk egymáshoz, de nagyon sokan vannak, akikkel nagyon jó viszonyt ápolunk. Szezonbeli emlékezetes esemény: Az első győzelem, amire nagyon nagy szüksége volt a csapatnak, az emlékezetes volt. (Augusztus 17-én, az NB II 4. fordulójában három 1–0-s vereséget követően fogadta a Nyíregyháza Spartacus a Soroksárt, a „Szpari” 2–0-s félidő után 4–2-es diadalt aratott, a gólokon a duplázó Novák Csanád, Baki Ákos, Adamcsek Máté, illetve ifj. Lisztes Krisztián és Lovrencsics Balázs osztozott – a szerző) Célkitűzés a jelenlegi évadra: Minél több játékpercet szeretnék szerezni és szeretném megszerezni minél hamarabb az első gólomat, góljaimat. Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretnék az NB I-ben is bemutatkozni. Amelyik sportot még kedvelem: Nagyon sok sportot szeretek még a focin kívül, talán a kézilabda az, amit a legjobban kedvelek nézni és csinálni is.  Amit eddig még nem tudtak rólam: Van egy külön lejátszási listám meccsnapokra és olyankor mindig azt hallgatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3517977900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása