PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: ALBERT BARNABÁS, a Tatabányai Vízmű SE vízilabdázója

A center szemével: „Reálisan nézve az eddigi eredményeink alapján a nyolcadik-kilencedik helyet megszerezhetjük”

2022. november 08. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Albert Barnabás, a férfi vízilabda OB I/-ben 7 forduló után, 6 lejátszott mérkőzést követően 7 ponttal a tabella 9. helyén álló Tatabányai Vízmű Sport Egyesület Hollandiát is megjáró korábbi OB I-es centere.

albert_barnabas_portre.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: A 2004-es olimpián nézve az aranycsapatot nagyon szimpatikussá vált a vízilabda és annyira megtetszett, hogy utána elmentünk a családdal Horvátországba és a tengerben elkezdtünk kapura dobálni pár helyi sráccal, valamint a nevelő apukámmal, aki korábban vízilabdázott amatőr szinten és úszásoktató is. Ahogy hazajöttünk a nyaralásból, bejelentkeztünk a Budapesti Honvédhoz úszásoktatásra és félév elteltével átkerültem a vízilabda szakosztályhoz, ahonnan pár év elteltével bekerültem az utánpótlás-válogatottba is. Sokat köszönhettem akkori edzőmnek, Tóth Imrének, és az akkori teljesítményemnek köszönhetően keresett meg a KSI-ből Horváth János.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Az egyik legnagyobb élményem, amikor a KSI-vel veretlenül nyertük meg az OB I/B-t és a csapat tagja volt Székely Bulcsú olimpiai bajnok is, illetve a 2014/2015-ös szezon 11. helyéért lévő rájátszás két meccsén nyolc lövésből hét gólt lőttem a Kaposvár színeiben a Szentes ellen.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Benedek Tibor, Szécsi Zoltán, akivel volt szerencsém együtt is játszani és a korábbi olimpikonjaink közül is nagyon sok mindenkire felnézek.

albert-barnabas-waterpolo_nl.jpgAkivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Jelenleg a másodosztályból, az OB I/B-ből tartom több barátommal a napi kapcsolatot, de sok volt csapattársam van, aki jelenleg is OB I-es vagy külföldön vízilabdázik, tartjuk a kapcsolatot, illetve a legjobb barátomnak pár éve abba kellett hagynia sérülések miatt a profi sportolást. Ő Miklós Levente Dávid, akivel szintén a vízilabda berkein belül lettünk ismerősök, majd barátok, és jövő nyáron az esküvőmön ő lesz a tanúm.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Idén még csak hat mérkőzést játszottunk, talán az első fordulóra mondanám, mert éppen a volt csapatomat, a Fehérvárt vertük hazai pályán a „bemutatkozó” meccsemen, Tatabányán.

tvse.jpgCélkitűzés a jelenlegi évadra: A vezetőség elvárása a biztos bennmaradás, de szeretnénk minél feljebb végezni a tabellán. Tizennégy csapatos a bajnokság, reálisan nézve az eddigi eredményeink alapján a nyolcadik-kilencedik helyet megszerezhetjük.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretnék minél közelebb lenni a feljutáshoz és a vízilabda mellett elkezdeni az edzői pályafutásomat is.

Amelyik sportot még kedvelem: A focit kedvelem a legjobban és szeretek meccsekre is járni, illetve a kézilabdát is szeretem, de minden nagy eseményt szoktam követni, szinte bármilyen sportágban.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Szeretnénk néhány éven belül családot alapítani a menyasszonyommal és minél több helyre utazni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4717973908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása