PONYVALEGÉNY

Hot drog: rágós falat

A népszerű magyar énekesnő kábítószerrel való küzdelme ismét rávilágít az úgynevezett sztárvilág árnyoldalaira

2022. október 31. - Horváth M. Attila

kokain_foto_hazipatikacom.jpgA személyiségi jogai miatt meg nem nevezhető közismert magyar énekesnő múlt hét közepén kirobbant drogbotránya túlmutat a rendőrség és a mentők hatáskörén. Egy ember tragédiája zajlik – voltaképpen a szemünk előtt.

Nyár legszebbik gyümölcseNem lehetne szebb mint te,Ám mit ér, ha szép, de savanyú,Hát ne legyél mindig szomorú!

(Metro: Citromízű banán)

enekesno.jpgVigyázat, csalok! Rodolfóhoz, a hajdanán népszerű bűvészhez köthető ez a már-már szállóigévé váló mondat. Illik hozzád, Miss Anonim, és ezt nem rosszból írom, csak éppen azért, mert mint a lappföldi Mikulás, messzi tájakról hadováltál a közönségnek szóló bejelentkezésedben, hogy elvond a szépszámú rajongótábor figyelmét. Mintha nem is ezen a világon lennél, mintha minden rendben lenne – pedig semmi sincs rendben. Hülyének nézed őket – miközben becsapod önmagad. Továbbra is küzdesz a démonokkal és ez itt a legnagyobb baj. Mindannyian keressük a létező világok legjobbikát, amit olykor megtalálunk egy finom pillantású, szende szépségű szőke vagy egy vonzó, vaskos vonalú, vadítóan vibráló vörös, netán a Cabernet Sauvignon névre hallgató érett testes társaságában. A vérvörös rúzsnyommal sincs semmi probléma, a csókcsenés csupán Afrodité majdnem legszebb legális lopása, de a vértől vörös kacsóval már annál több a gond. Hogyan jutottál el idáig, Miss Anonim? Miként kerülhettél akkora lejtőre, ahol már nem fog a fék, ahol hajón a lék, s ez mind-mind csak adalék. Öngyilkos akartál lenni, esetleg a vak komondoron átzuhanás miatt kellett mindkét alkarodon kötéssel vinni a számodra ismerős helyre néhány utcával odébb, miközben nem is régóta vagy a kerület lakosa. Magadba fordulni vagy magad ellen fordulni nagyon nem ugyanaz. Ha valamiféle áldott vagy átkozott csiribi csiribával a pszichológusod lennék, azt mondanám, Miss Anonim, állj ki és mondd el, mi zajlik a lelked legmélyén, hiszen akik szeretnek, továbbra is melletted maradnak, akik pedig eddig gyűlöltek, talán megenyhülnek, elfogadnak, megértenek. Ez persze csak ingyen tanács, elvégre az élet még mindig drága. 

varga_zsuzsa_interju_1.jpgElőadóművészek, akik felvállalták  Hiú ábránd: nem a fentebb meg nem nevezett népszerű énekesnő az egyetlen, aki a kábítószer rabja lett. A színművész Szabó Győző történetéről könyv és film is készült Toxikoma címmel, miként a műsorvezetőként is tudását csillogtató Stohl András szintén kötetben mesélt megpróbáltatásairól. A futballistából lett rapper, Széki „Curtis” Attila küzdelme a droggal nem új keletű, míg az elmúlt hetekben a kilencvenes-kétezres években népszerű Venus zenekar egykori énekesnője, Varga Zsuzsa a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt őszintén korábbi függőségéről.  

varga_zsuzsa_interju_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7217966822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása