PONYVALEGÉNY

Budatétényi Vaár

A bajnokesélyes Flotta hiába futballozott hazai pályán sokáig emberelőnyben, nem tudott mit kezdeni Nagy József alakulatával a Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoportjának múlt szombati játéknapján

2022. október 01. - Horváth M. Attila

papp_adam_golfoto.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngFLOTTA–BUDATÉTÉNY 1–2 » Az eddig veretlen és a kapu előtt ezúttal nem túl hatékony házigazda némi meglepetésre vereséget szenvedett az utolsó szeptemberi szombat délután a Kőér utcában a Budapest-bajnokság II. osztály, 2. csoport 4. fordulójában.

1_szazalek.JPG

A mérkőzés helyszínén a kifüggesztett molinón 1%-ról szólt a fáma, mi azonban 99%-ig biztosak voltunk benne, hogy jó meccs lesz a múlt szombati, kiváltképp, mivel két masszív, remek játékerőt képviselő brigád csapott össze. Aki néhány perccel később érkezett, 100%, hogy megbánta, ugyanis Papp Ádám révén már a 4. percben előnybe került az előző szerdán hatalmas szenzációt keltve – legalábbis a fővároson belül – 1–0-ra legyőzte a REAC-ot a Budapest Kupa 2. fordulójában. Nos, az egygólos előny ismét megvolt, de azt is lehetett érezni, csak ez a találat aligha lesz elegendő a sikerhez. 

flotta_budateteny_akcio_3.JPG

Ha nem is ólomlábakon jártak a tétényiek, de látható volt, hogy a játékosok nem a strandról érkeztek, és nem azért, mert 2022 belekóstolt az őszbe. Kulináris élvezet ide vagy oda, a Flottának láthatóan nem ízlett a kellemetlen stílusban futballozó vetélytárs, igaz, Szikszay József egyletén elvben segített, hogy akárcsak Aba-Novák Vilmos legszebb festményei, Baranyi Attila is a kiállítás sorsára jutott. Az emberhátrány még nagyobb koncentrációt kívánt a látogatótól, amit Benedek Péter kapussal az élen első osztályúan megvalósított a Budatétény – a gárda drukkerei számára minden bizonnyal sajnálatos, hogy a „blasz-kettes” kedvencek kapcsán egyelőre csak ilyen összevetésben érvényes a szófordulat –, így a szünetig nem is változott az eredmény. 

fl_bud_akcio_7.JPG

Közel félórán át továbbra is csak helyzeteket és lehetőségeket jegyezhettünk fel mindkét oldalon, ami még akkor is tény, ha ebben nem járt élen a Budatétény, bár kétségkívül megvolt az előnye a kényszerű visszaállásnak, hiszen ha meg tudtak indulni a vendégek gyors emberei, a galibaokozás rendszeresnek volt mondható. A sokáig kapu előtti határozatlansággal vádolható Flotta legjobb embere, a csapatkapitány Jenei Krisztián az utolsó negyedórába lépve tökéletes technikai kivitelezéssel bődületes szabadrúgásgólt ragasztott Benedek Péter kapujának felső sarkába.

flotta_budateteny_akcio_5.JPG

Nem is olyan sokára más szögből járt újabb rögzített helyzet a párharcok lehetőségét továbbra is kereső pályaválasztónak, Jenei Krisztián pedig ezúttal a másik lábával is majdnem ugyanolyan parádés találatot szerzett – lám, a futsalnak már a magyar ötödik vonalban is látható és érezhető a jótékony hatása. Az ekkor már tíz a tíz ellen futballozó csapatok közül bármelyik megszerezhette volna a győztes gólt, de ez a valódi helyzeteivel a legjobban sáfárkodó Budatéténynek sikerült a csereember Vaár Dániel szép kapáslövésével. No igen: a Kőér utcában bármerre is nézett az ember, akkor és ott nem volt épületesebb látvány a budatétényi Vaárnál..

flotta_csapatfoto.jpg

Budapest-bajnokság II. osztály, 2. csoport, 4. forduló

 FLOTTA 2011 SE–BUDATÉTÉNY SE 1–2 (0–1) 

Kőér utca, Pénzügyőr-sporttelep, 30 néző. Vezette: Szuhodovszki Dávid (Sudicky Bálint, Török Zsolt)

Gólszerző: PAPP ÁDÁM (0–1) a 4., JENEI KRISZTIÁN (1–1) a 76., VAÁR DÁNIEL (1–2) a 85. percben

A találkozó hivatalos jegyzőkönyve

budateteny_csapatfoto.JPG

A MECCS ...bemutatója: Sietve leszögezzük: a gólokról nem tehetett, mégis előfordulhat, hogy jobban jártak volna a hazaiak, ha a Kapuskérdések rovatunkban korábban bemutatkozó Urbán István a mezőnyben futballozik. A második félidő kezdete előtt valóságos freestyle bemutatót tartott a cerberus, egyszersmind bizonyítva, hogy nem csupán kézzel bánik kitűnően a labdával.  

urban_isvan.JPG

...beszólása: „Van programod a jövő hétre?” Nagy József, a Budatétény edzője kérdezte kissé emelt hangon az éppen „besárguló” Papp Ádámtól az első félidő felénél.

papp_adam_sarga_lap.JPG...cseréje: Sohasem jelent jót, ha egy trénernek már a 11. percben cserélnie kell, ezúttal valami pozitívum mégis felfedezhető volt a kényszerű váltásban. A budatétényi Simon Barnabás helyére gyakorlatilag bemelegítés nélkül érkező Vaár Dániel ugyanis túl azon, hogy megbízhatóan futballozott, a 85. percben megeresztett lövésével eldöntötte a három pont sorsát.

...megérzése: Az első félidőben többször is jelezte elégedetlenségét labdarúgója felé, mi több, már a cseréket is elküldte melegíteni Nagy József, ám Baranyi Attila „megelőzte” a Budatétény edzőjét, hiszen a 33. percben a kiállítás sorsára jutott. Becsületére legyen mondva, a meccs után bocsánatot kért a piros lapot kapó futballista, akinek „szerencséje”, hogy a csapat nélküle is megszerezte a három pontot. 

MINIINTERJÚ. SZIKSZAY JÓZSEF: „Vártam, mikor jön a pofon”

szikszay_jozsef.JPGEgy pillanatra sem engedte el magát, de nem is volt miért. A feszültség érthető, hiszen a csapata nem játszott jól.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgSzeptember utolsó napján, péntek este rangadót vívnak a Szent Istvánnal. Amennyiben azt a derbit hozzák, akkor egálban vannak a sorssal?

Nem gondolom, mert nem a sors fintora, hogy így alakult – mondta Szikszay József, a Flotta vezetőedzője nem sokkal a bajnokit követően. – Tény, hogy rosszul játszottunk elől, rosszul játszottunk hátul. Melóztak a srácok, amiben benne van a hiba. Ha nyernénk, akkor szerintem gyorsan el tudjuk felejteni ezt a mostani találkozót. Az ilyen meccseket be kell húzni, mert szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Vártam, mikor jön a pofon, de nem az első néhány kör valamelyikén számítottam rá.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgHanem?

A hetedik-nyolcadik környékén. Ha belefutunk, az még lehet, jót is tesz nekünk.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgKizárólag csak az aranyérem elfogadható a bajnokság „lefújásakor”?

Igen, és nem azért, mert mi akkora sztárok vagyunk, hanem mert úgy érzem, összeálltunk és egységesek vagyunk annyira ezzel a fiatal csapattal, hogy megvalósítsuk, amit elterveztünk. A tavalyi utánpótlásból idekerült játékosok egy évet már eltöltöttek a felnőtt labdarúgásban, a fiúkból férfiak lettek és érettek arra, hogy magasabb osztályban is tudjunk együtt focizni, hiszen a srácokban is megvan ez az igény. 

MINIINTERJÚ. NAGY JÓZSEF: „A földön maradunk”

nagy_jozsef.JPGMindvégig együtt élt a játékkal a találkozót gyakorlatilag végigácsorgó szakember, de megérte, lévén tanítványai értékes sikert arattak.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgA technikai zónában precízen lehelyezett félliteres kólásüvegből néhányszor frissítőt vett magához. Kívülről nézve úgy tűnt, lehet, hogy előre iszik a medve bőrére.

Nem szoktam előre inni, meg aztán nagyon jó mérkőzésen vettünk részt – mondta egy mosoly kíséretében néhány perccel a lefújás után Nagy József, a Budatétény vezetőedzője.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgNem félt attól, hogy a hétközi, az egy osztállyal magasabban jegyzett REAC ellen általános meglepetésre 1–0-ra megnyert Budapest Kupa-találkozó túl sokat kivesz a csapatból és a második félidőt nem bírja majd erővel?

Ez benne volt, ahogy benne volt a lábakban is. Látszott is, a kiállítás még rá is tett egy kicsit, de nagy küzdelemmel, amit tudtunk, kihoztunk, és a végén megint csak a szerencse és a tudás keverékével, egy nagyon jó kapáslövéssel eldöntöttük a mérkőzés sorsát.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgVan valamilyen ábrándozásból átformált kitűzött cél?

Nincs, a földön maradunk. Szeretnénk stabil „blasz-kettesek” lenni, persze, ha adja a lehetőség, jó volna a dobogón végezni, de egyelőre tesszük a dolgunkat, megyünk hétről hétre előre, és „csak” az a terv, hogy otthon, Budatétényben mindenféleképpen százszázalékosak maradjunk. 

MINIINTERJÚ. JENEI KRISZTIÁN: „A szerencse sem volt mellettünk”

flotta_budateteny_akcio_2.JPGMintha csak élőlények lettek volna, a belöbbölt, bepasszolt, ellőtt labdáinak szeme volt, a száját mégsem a játékszer, hanem Jenei Krisztián húzta a lefújáskor.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgAmi ment jobbal, majdnem sikerült ballal is…

Nem sokon múlott – mondta a mérkőzést követő eligazítás után Jenei Krisztián, a Flotta csapatkapitánya.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgNagyon szép gólt szerzett.

Köszönöm...

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgFeltételezem, akadt már hasonló.

Előfordult szabadrúgásból, illetve akcióból is. Úgy éreztem, ezen a napon sajnos a csapat nagyon mélyponton volt, egy kicsit többet hozzá kell tennem, ám csak így tudtam segíteni, egy szabadrúgással, illetve nyilván ha bemegy a második is, akkor kettővel. Az lett volna csak igazán jó.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgÍgy viszont...

Csalódott vagyok attól függetlenül, hogy szép gólt rúgtunk.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgAzt szokták mondani, ha egy sorozat véget ér, az valami újnak a kezdete.

Ez így van.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgA felkészülés során volt már hasonlóra példa, hogy futniuk kellett az eredmény után? Akadt előszele?

Megmondom őszintén, a felkészülés alatt nem, az előző szezonban viszont voltak ilyen, illetve ehhez hasonló mérkőzések, amikor az ellenfél gyakorlatilag beállt védekezni, akár emberhátrányban voltak, akár nem, és sajnos akkor sem tudtuk feltörni őket úgy igazán, ráadásul most még a szerencse sem volt mellettünk, hiszen egy méterről mellbe rúgtuk a kapust – erre nehéz mit mondani... Volt már ilyen, ám ugyanakkor ott a másik oldal.

ponyvalegeny_mini_uj_2.jpgÉspedig?

Amikor egy sokkal jobb csapatot meg tudunk verni. 

flotta_osszekapaszkodas.JPGFolytatása következett...  Mint arról fentebb szó esett, az 5. forduló nyitómeccsére már péntek este sor került. A több rutinos labdarúgót – a bajnokság egyik legjobb képességű kapusát, Csik Tibort; az egykor az élvonalban is futballozó Fábiót; valamint az NB I-ben bemutatkozó, ám a későbbiekben stabilan az NB II-ben szerephez jutó Nyilasi Bálintot – a keretében tudó BEH-Szent István a Flottát fogadta, a két bajnokesélyes gárda meccsén négy gól született, ám nem egyenlő eloszlásban. A Vasasban nevelkedő Bagyinszki Kristóf duplájával, Balogh Ádám góljával, valamint a vendégek részéről Jenei Krisztián találatával 1–1-es félidő után alakult ki a 3–1-es végeredmény úgy, hogy a Budatétény elleni összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is a Flotta került hátrányba. 

budateteny_osszekapaszkodas.JPGFolytatása következik?  Lássuk a medvét – mondhatják a magukét Budatétényben, és tényleg, ugyanis a Budapest-bajnokság II. osztály, 2. csoport 5. játéknapján, október 1-én, 15 órai kezdettel a helyi BSE a Zuglói Medvéket fogadja. Azt az alakulatot, amely eddig meglehetősen hektikusan teljesít, hiszen a nyitányon a Nimródtól 9–1-es vereséget szenvedett, majd egy hétre rá 5–0-ra verte a „33” FC-t. Ami közös a két találkozóban, az Ribényi Csaba remeklése, ugyanis a néhány esztendeje játékvezetőként (is) tevékenykedő sportember az 1. fordulóban értelemszerűen csupán egyszer, míg a második körben háromszor bizonyult eredményesnek. Ráaggathatjuk a jelzőt: két lábon járó gólveszély, így tanítás nélküli szombati nap ide, hétvége oda, fel van adva a lecke Benedek Péter kapusnak és társainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7917944268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása