PONYVALEGÉNY

Gréczy Márton győzelemmel és góllal búcsúzott a Kelen SC-től, de már tudja, hol folytatja

Visszatérés, mégis előrelépés a mezőnyön belül: a Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoportjában versenyző társulathoz szerződik a támadó

2023. július 07. - Horváth M. Attila

img_20220204_175226.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBUDAPEST | Nem csoda, hogy felfigyeltek rá. Gréczy Márton 19 találatot szerzett a 2022/2023-as szezonban, a remek csapatmunka mellett a támadó termékenységének is volt köszönhető a Kelen II. nagyszerű szereplése. A Budapest-bajnokság II. osztály 2. csoport utolsó, 26. fordulójában a bajnok BEH-Szent István elleni 2–0-s diadal a 90. percben eredményes, tizenhat méterről a jobb alsó sarokba ágyúzó csatár szempontjából egy korszak lezárását is jelentette. 

greczy_marton_kelen.jpg27 évesen a legjobb futballistakorban van. Még megvan az erő, a sebesség, no és az a rutin, ami a kiteljesedéshez fontos, mi több, nagyon is szükséges. Írhatnánk, hogy egy szezon után intett búcsút a kelenvölgyi brigádnak, csakhogy mindez csupán félig lenne igaz, elvégre Gréczy Márton nagypályás karrierje során csak a Budatétény SE-ben és a XI. kerületi alakulatban futballozott. Innen közelítve már könnyű kérdés lenne, hol folytatja a támadó: visszatér a Nagy József trenírozta tétényiekhez. Miután a Kelen II. 44 egységgel végzett az 5. helyen, miközben a XXII. kerületiek 51 ponttal a 4. pozícióban zártak, egyértelműnek tűnik az előrelépés. Sőt, amennyiben a Nagy-csapat továbbra is együtt marad, nagyon is könnyen elképzelhető, hogy a következő szezonban a Budatétény Gréczy Mártonnal lesz nagy csapat.

budateteny.pngkelen.pngHétgólos parázs csata után döntetlen a derbin  Többek között azért is alakult ki hétpontos különbség a Kelen II. és a Budatétény között a végelszámolásnál, mert a Hunyadi Mátyás útiak mindössze egy pontot szereztek az egyik legnagyobb vetélytárs ellen. Tavaly októberben a kelenvölgyi rangadón nem Gréczy Mártonon múlott a XI. kerületi gárda eredményessége, ugyanis a látogató úgy nyert 4–3-ra, hogy a támadó a 47. Percben még egálra hozta a meccset (2–2), csakhogy túl korán, hiszen a Baumann Tamás és Lőrincz Dominik kiállítása után kilenc főre fogyatkozó házigazda csak megnehezíteni tudta a rivális dolgát a finoman fogalmazva is paprikás hangulatú derbin. A Jókai Mór utcában áprilisban sorra kerülő visszavágó már-már „csendesen” telt, a meccsen ugyanis gól nem született (0–0) és csupán két sárga lap került kiosztásra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3818161648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása