PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SÖVEGJÁRTÓ ÁBEL, a Falco kosárlabdázója

„A két bajnoki címet, amit a Falcóval nyertem, soha nem fogom elfelejteni”

2022. szeptember 25. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Sövegjártó Ábel, a 3-as és 4-es poszton is remek teljesítményre képes, a 2021/2022-es szezonban a férfi kosárlabda NB I-ben a Körmend elleni ötmeccses döntőben bajnoki címet szerző szombathelyi Falco KC kosárlabdázója.

sovegjarto_abel_akcio_foto_bb1hu.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Édesapukám révén, ugyanis ő a kezdetektől fogva ott van minden egyes Falco-meccsen, így engem is sokszor elvitt és első sorból nézhettem a kosárlabda-mérkőzéseket. Ezek után nem volt kérdés, mit szeretnék sportolni. A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A két bajnoki címet, amit a Falcóval nyertem, soha nem fogom elfelejteni. Az egésznek a hangulata, ami egy döntő alatt zajlik, plusz utána az ünneplés fantasztikus élmény volt, de ezenkívül tényleg rengeteget tudnék mondani, mert nekem nagyon sokat jelentett az utánpótláscsapatunkkal szerzett bronzérem is a tavalyi szezonban. Órákig tudnám sorolni. Ezért is szeretem nagyon csinálni, mert rengeteg új élménnyel gazdagodik az ember. Akit a sportágon belül nagyra tartok: Külföldről számtalan nagyszerű kosarast lehetne megnevezni, akiknek élmény nézni a játékát, Magyarországon pedig Váradi Benedek és Perl Zoltán, akiket nagyra tartok. Szombathelyiként volt és van is lehetőségem szerencsére velük egy csapatban játszani, ami hatalmas megtiszteltetés. Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Vannak olyanok, akikkel kiskorom óta együtt kosarazom vagy kosaraztam, így szoros kapcsolatot tudtunk kiépíteni, valamint a felnőttben is több játékossal már pár éve együtt játszom. Szezonbeli emlékezetes esemény: A bajnoki döntő ötödik mérkőzése fantasztikus hangulattal, és még sikerült pontot is szereznem. Célkitűzés a jelenlegi évadra: A bajnoki cím megvédése és a kupagyőzelem. Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Stabil játékossá válni a Falco csapatában. Amelyik sportot még kedvelem: Az egész család nagy sportrajongó, mindent szívesen nézünk. Futball és a kézilabda, ami a leginkább népszerű nálunk. Amit eddig még nem tudtak rólam: A Manchester United futballcsapatának szurkolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7917939778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása