PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: KŐRÖSI ÁGNES, a TFSE tollaslabdázója

„Kiskoromban nem lehetett lehozni a pályáról, illetve az érdi női futballcsapatba le voltam igazolva és néhány meccsen részt is vettem, gólokat is lőttem”

2022. november 29. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Kőrösi Ágnes, sportágának egyik legjobbja és legismertebb egyénisége, a TFSE tollaslabdázója.

korosi_agnes_foto_tfse.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Rettentően változatos, ebben az egy sportban megvan minden, ami talán az összesben egyenként, gondolok itt arra, hogy rengeteg féle edzésünk van, nemcsak tollas, hanem futás, úszás biciklizés, erőnléti és taktikai, technikai gyakorlások labdával vagy anélkül, szóval a tréningek alatt sosem unatkozom, mindig van hová fejlődni. Amit nagyon szeretek benne, hogy egy meccsen előre kell gondolkodni, akár egy sakkmesternek, több taktikai kombinációnak meg kell lennie fejben, emellett majdnem olyan sokat kell futni, mint egy maratoni futónak, hiszen 40 perctől 1 óra 40 percig is eltarthat egy meccs, és ez még mindig nem elég, mert robbanékonynak kell lenni, mint egy sprinternek, emellett a reakcióidő és a kitartás is elengedhetetlen.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Rengeteg van, de eddig talán a 2019-es Európai Játékok volt az, ami mélyebb nyomot hagyott, ugyanis ez egy mini olimpiával felér. Illetve két másik fontos esemény a 2021-es egyéni Európa-bajnokság, ahol a legjobb tizenhatba kerültem, és ez leírhatatlan érzés volt, mert előtte és azóta sem sikerült ez magyar tollaslabdázónak. Idén novemberben pedig a magyar nemzetközi bajnokságon hosszú idő óta először egyéniben magyar érem született, amit nekem sikerült női egyéniben megszereznem. De persze amikor egy nagyobb versenyen topjátékosokat győzök le, az is megfoghatatlan érzés.

korosi_agnes_foto_magyar_tollaslabda_szovetseg.jpgAkivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Az edzőmmel nagyon jó kapcsolatot ápolok, ami elengedhetetlen, hisz ettől működik a kommunikáció és ettől tudok én is nap, mint nap fejlődni, valamint kihozni magamból a legjobbat. A külföldi csapattársaimmal is nagyon jó kapcsolatot ápolok, sokszor szoktunk együtt utazni, amiket nagyon élvezek. És a volt női párom is említésre méltó, hiszen már messze vagyunk egymástól és talán riválisok is vagyunk, de ettől függetlenül én nagyon szeretem őt. (mosolyog)

Szezonbeli emlékezetes esemény: Bronzérem a magyar nemzetközi bajnokságról, illetve idesorolnám a nyáron Réunion szigetén szerzett bronzérmem, ami azért is különleges számomra, mert a verseny előtt pár nappal szakadt el részlegesen a jobb combhajlítóm, így kicsit hihetetlen is a mai napig ez az eredmény.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: A Welsben tartandó challenger versenyről (amelynek a hivatalos elnevezése Welsh International Badminton Championship 2022 és november 29-től december 3-ig tart – a szerző) egy éremmel szeretnék hazatérni, és az idén hátralévő ligameccseimen győzedelmeskedni az egyéni mérkőzéseken, illetve amit már említettem az előzőekben.

korosi_agnes_foto_olimpiahu.gifAmit szeretnék elérni néhány éven belül: Világranglistán a top 50-be kerülni, Európa-bajnokságon női egyéniben érmet szerezni, világbajnokságon kiemelkedő eredménnyel végezni, és ami nagyon sok sportoló álma, többek között az én egyik nagyobb célkitűzésem az olimpiai kvalifikáció.

Amelyik sportot még kedvelem: Minden sportot imádok. Ha egy nagyon pici szabadidőm van, mindig aktívan töltöm és szeretek sok új dolgot kipróbálni. De talán ami a legközelebb áll a szívemhez, az a foci. Kiskoromban nem lehetett lehozni a pályáról, illetve tavalyelőtt az érdi női futballcsapatba le voltam igazolva és néhány meccsen részt is vettem, gólokat is lőttem, csak hát egy olimpiai kvalifikációba nem fér bele a két sport együtt. (Kőrösi Ágnes a 2020/2021-es évadban egyszer csereként, háromszor kezdőként lépett pályára a ¾ pályás bajnokság Nyugati csoportjában, Csepelen a tollaslabdázó kiválóság találatával nyert 1–0-ra az Érd, míg a Vikino-Mester-METIS II. elleni, 2–1-re elveszített hazai bajnokin az egyenlítő találat fűződött a nevéhez – a szerző)

Amit eddig még nem tudtak rólam: Ezen a kérdésen még gondolkodnom kell. (nevet)

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3417991104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása