PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SZEPESI IVETT, az Algyő kézilabdázója

„Iregszemcsén, a szülőfalumban akkoriban nem volt sok választás – kézilabda, atlétika vagy néptánc”

2022. szeptember 08. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Szepesi Ivett, a női kézilabda NB I/B-ben szereplő, a múlt hétvégi nyitófordulóban a Pénzügyőrt 34–26-ra felülmúló Levendula Hotel Algyő 2-szeres Bajnokok Ligája-győztes (2013, 2014) balszélsője.

szepesi_ivett.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Iregszemcsén, a szülőfalumban akkoriban nem volt sok választás – kézilabda, atlétika vagy néptánc. Egészen nyolcadikig kéziztem és atletizáltam, aztán választanom kellett. A csapatjáték közelebb állt hozzám. • A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Természetesen az első a Bajnokok Ligája-győzelem az ETO-val. Felejthetetlen élmény volt Veszprémben 5000 néző előtt játszani. A másik pedig, amikor a Siófokkal az Érd ellen játszottuk a bajnokság harmadik helyéért járó mérkőzést – nyertünk! (A mindent eldöntő harmadik találkozóra 2012. május 12-én került sor Siófokon – miután a két győztes meccsig tartó párharc első felvonásán a Balaton-partiak otthonában 30–23-ra győztek a Pest megyeiek, míg Érden 32–30-ra az SKC nyert –, ahol 15–12-es félidőt követően a házigazda a 30–28-as diadalával megszerezte fennállása első medáliáját, a bronzérmes hölgysereg harmadik összecsapásán Szepesi Ivett 6 gólig jutott – a szerző) • Akit a sportágon belül nagyra tartok: Katrine Lunde. • Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Néhányan azért tartjuk még a kapcsolatot, de akivel a mai napig nagyon jó barátságban vagyok, ő Sipos Krisztina. • Szezonbeli emlékezetes esemény: Jelenleg az NB I/B-ben játszom, az Algyő csapatát igyekszem segíteni, többé-kevésbé talán sikerül is. A tavalyi évad legnagyobb meglepetéscsapata voltunk szerintem. Friss feljutóként nagyon büszke vagyok a negyedik helyre, a szezonon belüli legszebb pillanat számomra a Fradi elleni meccsünk volt idegenben. (A női NB I/B Keleti csoport alapszakaszának 9. fordulójában, 2021. november 13-án az Elek Gyula Arénában az FTC U19-es csapata a szünetben szepesi_ivett_kiskutya.jpgmég 16–14-re vezetett, ám a folytatásban a vendéggárda színeiben 8 találatig jutó, ezzel az algyőiek legeredményesebb tagjává váló Szepesi Ivett vezérletével a látogató fordított és végül 31–29-re nyert – a szerző) • Célkitűzés a jelenlegi évadra: A jelenlegi szezon nehezebb lesz, mint az előző. Nagyon sok csapat erősödött és ugye összevonták a bajnokságot. Szuper lenne a tavalyihoz hasonló eredményt elérni. Most azt mondom, 5-8. hely, de messze még a bajnokság vége. • Amit szeretnék elérni néhány éven belül: 37 leszek maholnap. Elvárás? Nincs. Szeretném élvezni a játékot és segíteni a csapatomat a tapasztalatommal. • Amelyik sportot még kedvelem: Tenisz. • Amit eddig még nem tudtak rólam: Imádom a kiskutyámat. Jah, ezt szerintem mindenki tudja! (nevet)

szepesi_ivett_eto_foto_24hu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8117926693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása