PONYVALEGÉNY

A Dunaharasztiba a Bölcske labdarúgójaként fontos góllal visszatérő Miholics Milán: „Tudat alatt ilyenkor mindig van egy kis plusz motiváció az emberben”

A több mint két és fél éves kihagyás után a futballt újrakezdő támadó nem hitte volna, hogy ilyen nehéz lesz a visszarázódás, hiszen mint fogalmazott, ismét be kellett mutatkoznia a labdának

2022. augusztus 28. - Horváth M. Attila

bolcske_miholics_kopf.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAHARASZTI–BÖLCSKE 1–3 » A Magyar Kupa 2. fordulójában némi meglepetésre az első félóra végén már kétgólos előnyben lévő látogató került a következő körbe, a végeredményt a házigazda egykori labdarúgója, Miholics Milán állította be, aki akárcsak hét esztendeje monoriként, ezúttal is eredményesnek bizonyult a DMTK otthonában.

Százszor, ezerszer eszébe jutott, hogy újra fiatal, hogy ismét kikocog a dunaújvárosi pályára, elfoglalja helyét a fedezetsorban, aztán útjára is indulhat a labda. Miskovicz Bálint azonban idén töltötte be a hatvanadik életévét, az idő múlását pedig az is jelzi, hogy míg tizenkét esztendeje az Érd szakvezetőjeként a Csepelen elveszített Pest Megyei Kupa fináléjában Ughy Márk csereként beállva labdarúgóként erősítette a DMTK-t, ezúttal mint a gárda trénerével foghatott kezet az MK-meccs előtt. Az előző MK-játéknapon éppen az Érdet búcsúztató Bölcske futballistái közül, ha a többiek nem is, egy legény sok ismerőssel találkozhatott a Dunaharaszti MTK sporttelepén szombat délután. Egy futballista, aki három szezont töltött a Pest megyei alakulatban. 

miholicsmilan_regi.jpgIgen, bár a lelátón több ismerős arc volt, mint a pályán, mivel csak páran maradtak már abból a csapatból, amelyikben én is játszottam – reagált az ASE Paksban nevelkedő MIHOLICS MILÁN, aki aztán megfordult Dunakömlődön, Dunaharasztiban, Monoron és Ausztriában az ASV Kleinreifling színeiben.A Dunaharaszti mesterével, Ughy Márkkal beszélgettünk kicsit a mostani DMTK-ról.

Hogy mindeközben különös érzések kavarogtak-e a látogató labdarúgó lelkében, azt csak ő tudhatja. 

Alapvetően egy megyei csapatnak a Magyar Kupa mindig különleges presztízs, de ettől függetlenül igyekeztem ugyanúgy készülni, mint bármelyik másik mérkőzésre – indokolt MIHOLICS MILÁN. – Természetesen tudat alatt ilyenkor mindig van egy kis plusz motiváció az emberben.

Ezért vagy sem, de az egy körrel korábban az NB III-as Érdi VSE-t búcsúztató Bölcske némi meglepetésre kétgólos diadalt aratott. Vajon megérdemelten? 

Úgy gondolom, hogy igen, főleg az első félidei játékunk alapján, ott akár el is dönthettük volna a mérkőzést három-négy góllal – emlékezett vissza a hétvégi kilencven percre MIHOLICS MILÁN. – A második játékrészben feljavult a hazai csapat és voltak meleg pillanatok a kapunk előtt, de talán a társulatunk rutinjának is köszönhetően meg tudtuk tartani az előnyünket.

A támadó szerényen hallgatott arról, hogy a végeredmény beállítása bizony az ő nevéhez fűződött a kupacsata hajrájában. A 93. perc felidézésére a tapasztalt támadót kértük fel. 

A Dunaharaszti már mindent egy lapra feltéve támadott, emberhátrányban is voltunk már, de egy gyors kontrával el tudtunk menni – ment vissza az időben MIHOLICS MILÁN.Süvöltős Adrián indította a baloldalon Kiss Patrikot, ő megverte az emberét és a beadását követően ballal passzoltam el a labdát az ellenfél kapusa mellett.

A cerberust Gyatyel Norbertnek hívják, akinek a képességeivel tisztában lehetett a csatár, lévén a DMTK-ban csapattársak voltak. Talán ennél a ténynél is érdekesebb, hogy a bölcskei futballista eddig csak és kizárólag váltótársként lépett pályára a tolnai együttesben. Meglehet, Miskovicz Bálint, a BSE trénere megtalálta a cserekirályt? 

Több mint két és fél évet hagytam ki, idén februárban kezdtem el újra focizni, mondhatni, újra be kellett mutatkoznom a labdának – adott magyarázatot a történtekre MIHOLICS MILÁN. – Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz újra felvenni a ritmust. Kezdetben türelmetlen is voltam, így mindig jött egy apró sérülés, de bízom benne, hogy ebben a szezonban már alapembere tudok lenni a Bölcskének.

Kétségtelen, a DMTK otthonában elért találata mindenképpen közelebb viszi a támadót az áhított célhoz, amiből nemcsak a labdarúgó, hanem csapata is profitálhat. 

Magyar Kupa, 2. forduló

DUNAHARASZTI MTK–BÖLCSKEI SE 1–3 (0–2)

Gólszerző: FARSANG PATRIK (0–1) a 26., SÜVÖLTŐS ADRIÁN (0–2) a 30., NOVÁK RICHÁRD (1–2) az 56., MIHOLICS MILÁN (1–3) a 93. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5917918507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása