PONYVALEGÉNY

Miskovicz Bálint emlékezetes napjai: a Bölcskével előbb a Tolna Megyei Kupát hódította el, majd jelenlegi gárdája egykori csapatát, az Érdet búcsúztatta a Magyar Kupában

A szemüveges szakember közel négy évig dolgozott a Pest megyei klubnál, és hogy jól, arra bajnoki arany- és bronzérem, valamint kupaezüst a bizonyíték

2022. augusztus 14. - Horváth M. Attila

miskoviczbalint_p8090583.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngBÖLCSKE » Emlékezetes napokon van túl Miskovicz Bálint, a Tolna megyei I. osztályú társulat trénere, ugyanis a Tolna Megyei Kupa elhódítása után az elmúlt hétvégén az edző egykori egyletét, az Érdi VSE-t búcsúztatta jelenlegi csapata a Magyar Kupa 1. fordulójában.

Már látszik a keze nyoma. Miskovicz Bálint idén januárban vette át a korábban az NB III-ban is szereplő, ám tavaly ősz végén 18 ponttal csupán a hetedik helyen állomásozó Bölcskei SE irányítását, amellyel egészen a negyedik pozícióig kúszott, összesen 45 egységet szerezve. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, hát még akkor, ha hozzátesszük, hogy július utolsó hétvégéjén a bajnoki ezüstérmes Bonyhád ellenében elhódították Szili Istvánék a Tolna Megyei Kupát, köszönhetően a csapategységnek, no meg Kiss Patrik mindkét félidő hajrájában elért góljának (2–0). 

Egy héttel később azonban rázósabb találkozó várt a bölcskeiekre, Miskovicz Bálintra meg egyenesen különleges. A TMK-fináléhoz csupán annyiban hasonlított a Magyar Kupa 1. fordulójának összecsapása, hogy mindkét alkalommal papíron jobb, erősebb alakulat volt a BSE vetélytársa, csakhogy a pályán Miskovicz Bálint legénysége borította a papírformát az Érdi VSE-vel szemben – az egykori brigádja ellen. Úgy bizony, hiszen a szemüveges szakvezető 2009 nyarán a bombaerős Szigetszentmiklós mögött az NB III, Duna-csoportjában másodikként záró Velence SE-t elhagyva elfogadta az érdiek invitálását, amelynél közel négy esztendőt töltött. 2013 április közepéig nem kevesebb, mint 108 alkalommal irányította a zöldeket, az eredményességre pedig nem lehet panasz, hiszen túl azon, hogy dirigálásával 60 alkalommal győzött az Érd, 22-szer remizett és mindössze 26-szor szenvedett vereséget, a társulattal sorrendben a harmadik, a tizedik, az első és a nyolcadik pozícióban zárt. És mindez még akkor is megsüvegelendő produkció, ha tudjuk, az az Érd nagyszerű képességű, kiváló adottságú futballistákkal volt teletűzdelve. 

erd_csapat_miskoviczbalintp8090607.JPG

Így érkeztünk el 2022. augusztus 6-ig, amikor Miskovicz Bálint sok ismerős labdarúgóval már nem találkozhatott, hiszen abból a brigádból csupán a kapus Kertész Ferenc, no meg Németh Gábor maradt meg hírmondónak. A Bölcske Hanol Milán góljával szerezte meg a vezetést, amelyre Pintér Nikolasz még a szünet előtt válaszolni tudott 11-esből, ám a második felvonás a házigazda szája íze szerint alakult, Pál Szabolcs kiállításától kezdve Kiss Patrik találatáig – no igen, ki más dönthette volna el a továbbjutás kérdését, mint a Tolna Megyei Kupa fináléjában is remeklő futballista? A 85. minutumban kialakított 2–1-es végeredménnyel meglepetésre a bölcskeiek léptek a következő körbe, és hogy legyen valami bukéja a 2. fordulónak, augusztus 27-én a Dunaharaszti MTK vendégeként léphet fel a BSE. Márpedig azt a klubot nagyon jól ismeri a megyei kupát a csapataival ötből négy alkalommal elhódító, Fejér megyében kétszer az Iváncsával, Bács-Kiskun megyében a Solttal és legutóbb Tolna megyében a Bölcskével diadalt arató Miskovicz Bálint, lévén a Pest Megyei Kupát 2010-ben az Érd edzőjeként éppen a manapság csak a megyei I. osztályban sínylődő DMTK ellen bukta el...   

miskovicz_balint_1p8090295.JPGJó ómen a sikeres bajnoki kezdés  Miskovicz Bálint 2009 nyarán mondott igent az Érdi VSE-nek, a bajnoki nyitányra az NB III, Duna-csoportjában a Sólyom Ferenc által irányított Pénzügyőr otthonában került sor, ahol Szauter István 1. percben szerzett góljával rögtön megadta az alaphangot. Az Ausztriát is megjáró Csorba Péter a második félidő elején növelni is tudta az előnyt, és bár a 70. percben a látogató fedezetsorát erősítő Flórián Ádám a kiállítás sorsára jutott, a PSE nem tudott mit kezdeni a helyzettel, így Miskovicz Bálint 2–0-s bajnoki győzelemmel mutatkozott be a Pest megyei gárda kispadján. A remek indulással Bölcskén sem volt gond, hiszen idén március 5-én a Tolna megyei I. osztály 15. fordulójában a szemüveges tréner alakulata a Teveli Medosz otthonában vizitált, ahol 0–0-s első játékrészt követően Rodenbücher Tibor, Szili István és Nagy István találataival a vendégsereg 3–0-s diadalt aratott.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9717907623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása