PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: HORTI BOGLÁRKA, a Haladás-Viktória labdarúgója

„Ha a tavaly elért eredményeinket idén is elérjük, akkor ezt egy még sikeresebb szezonnak fogom értékelni”

2022. augusztus 25. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Horti Boglárka, a 2021/2022-es szezonban a Női NB I 4. helyén végző, a „kisdöntőben” az MTK-val szemben kétszer (0–1, 0–3 ) is alulmaradó, a Magyar Kupa-fináléjában az ETO FC Győrtől 1–0-s vereséget szenvedő, Székely Tibor által irányított szombathelyi Haladás-Viktória FC válogatott labdarúgója.

horti_boglarka.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Apukámmal kislányként a kertben kezdtem el labdázni, bosszantott, de motivált, hogy nem tudom tőle elvenni a labdát, így addig próbálkoztam, ameddig idővel sikerült.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: 2020 decemberében a Magyarország–Izland válogatott meccs, amelyen a meghatározó játékosokat nélkülözve egygólos vereséget szenvedtünk a sokkal erősebbnek jegyzett izlandiak ellen. (2020. december 1-jén a Szusza Ferenc Stadionban 0–0-s félidőt követően szenvedtek 1–0-s vereséget a Horti Boglárkát mindvégig a soraiban tudó, akkor még Markó Edina vezette legjobbjaink – a szerző)

Akit a sportágon belül nagyra tartok:

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Siklér Kinga, Balogh Heni, Fördős Beatrix.

Szezonbeli emlékezetes esemény: A visszatérésem a pályára a negyedik térdműtétem után. (Minderre 2022. május 7-én, a Női NB I 19. fordulójában, az általa a 2013/2014-es szezonban erősített Ferencváros otthonában került sor, ahol Csányi Diána, Siklér Kinga, Pusztai Sára, Csigi Eszter, valamint Kovács Virág góljával már kialakult a 4–1-es végeredmény, amikor a 84. percben Németh Mirtillt Horti Boglárka váltotta – a szerző)

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Ha a tavaly elért eredményeinket – Magyar Kupa, döntő, bronzmérkőzés a bajnokságban – idén is elérjük, akkor ezt egy még sikeresebb szezonnak fogom értékelni.

horti_boglarka_akcio.jpg

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A civil életemben is olyan útra lépni, ami annyi örömet tud okozni, mint a labdarúgás.

Amelyik sportot még kedvelem: Kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A bal térdem többször sérült, ezért mérkőzés előtt mindig bal lábbal lépek fel a pályára. Arra gondolok, ha az első lépésem biztos, akkor azon a meccsen már nem eshet baja a térdemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr10017915693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása