PONYVALEGÉNY

Kovács Árpád: „Elképesztő fölényben játszottunk” – hiába volt két kapufája is a SZAC-nak, mégsem nyert a Rákosmente ellen

A sors(olás) furcsa fintora: a Budapest-bajnokság I. osztályának nyitányán az NB III-at megjáró fiatal futballista egykori társulata ellen lépett pályára

2022. augusztus 24. - Horváth M. Attila

kovacs_arpad_edzo.jpgfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.png1908 SZAC–RÁKOSMENTE 1–1 » A Zoran Szpisljak által az NB III-ból kiejtett vendégcsapatból mindössze ketten maradtak hírmondónak a Budapest-bajnokság I. osztályának rajtjára, és bár korábban úgy volt, a csapatot Nahóczky Attila dirigálhatja, a főváros futballját jól ismerő, az FC Hatvannal 2022-ben Heves megyei bajnoki címet szerző rutinos szakember végül mégsem vállalta a kihívást, így az RKSK kispadjára végül Zsinka János ült le.

Az alapembereket elég hamar elkapkodták. A korábbi utánpótlás-válogatott hátvédet, az NB II-ben is futballozó Talabér Attilát a Pereg csábította sikerrel, míg Lettner Lóránt végül Dabason kötött ki. Két futballista rövid története ez – éppen annyié, ahányan megmaradtak hírmondónak a „tavalyi” alakulatból. Kovács Árpádnak sem volt maradása, aki ahhoz az 1908 SZAC-hoz írt alá, amely éppen a Rákosmentét fogadta a „blasz-egy” nyitányán. 

Nem igazán volt rám különösebb hatással, amikor megláttam a sorsolást – fogalmazott az érintett, a 22 esztendős KOVÁCS ÁRPÁD, aki Kőbányáról, a KISE-ből indulva, Újpesten pallérozódva jutott el a honi harmadosztályig, hiszen az NB III-ban az FC Dabasnál, Monoron és legutóbb a Rákosmente színeiben bizonyíthatta rátermettségét. – Minél jobban szerettem volna elkezdeni a szezont, teljesen mindegy volt, hogy ki lesz az ellenfél, így az sem érintett meg, hogy éppen a tavalyi csapatom lesz az.

Valószínűleg volt választása, ezért érdekes: miért éppen a SZAC, miért nem éppen a Testvériség-Újpalota, az Ikarus vagy a Vízművek?   

Azért választottam a SZAC-ot, ugyanis az NB III már nem fér bele az életembe és a távolságot tekintve is közelebb van, mint Rákosmente – felelte KOVÁCS ÁRPÁD. – Ez azért volt fontos, mert a Honvédnál már harmadik éve edzősködöm, illetve ettől az évtől kezdek tanítani egy általános iskolában testnevelést és később majd történelmet is, ami tizenegy esztendős korom óta célom volt, hogy elérjem.

A fentebb említettek alapján sejthető, de azért rákérdeztünk: legbelül nehéz megélni egy olyan összecsapást, amikor az egykori egylet ellen kell fellépni, szerelni, indítani, kapura bombázni? 

Meccs közben szerintem erre soha senki nem gondol, hiszen annyira pörögnek az események – adott helyzetjelentést KOVÁCS ÁRPÁD. – A mérkőzés előtt meg azért nem volt ennek különösebb jelentősége, mert összesen két játékos maradt a tavalyi csapatból, így körülbelül olyan érzés volt, mintha bármelyik másik társulat ellen léptem volna pályára.

Az 1. fordulóban egyre mentek a csapatok – írhatnánk, csakhogy az 1–1-es végeredmény aligha adja vissza a találkozón történteket. 

kovacs_arpad_portre.jpgElfogultság nélkül mondhatom, hogy mi érdemeltük volna a győzelmet, főleg a második félidőben, a kapott gólunk után, amikor elképesztő fölényben játszottunk és ez nemcsak meddő labdabirtoklás volt, hanem rengeteg helyzetet alakítottunk ki – tekintett vissza a nemzeti ünnepre való tekintettel egy nappal korábban, augusztus 19-én, pénteken lejátszott összecsapásra KOVÁCS ÁRPÁD. – Volt két kapufánk, illetve két-három nagyon érdekes szituáció is az ellenfél 16-osán belül, amelyek után véleményem szerint elmaradtak tizenegyesek. De a futball már csak ilyen, megyünk tovább és minden meccsen megpróbálunk szép és eredményes focit játszani. 

Erre legközelebb a Csepel-Csep-Gól FC elnevezésű formáció otthonában, a Béke téren lesz lehetősége a SZAC-nak, mégpedig augusztus 28-án, vasárnap 14:30-kor, míg a Rákosmente–ASR Gázgyár bajnokit elhalasztották. 

Budapest-bajnokság I. osztály, 1. forduló

1908 SZAC BUDAPEST–RÁKOSMENTE FC 1–1 (1–0)

Tichy Lajos Sportcentrum. Vezette: Fekete László (Csékei Andor, Ilyés Gergő Hunor)

Gólszerző: KORITÁR DÁVID (1–0) a 35., KELEMEN ADRIÁN (1–1) a 47. percben

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3217914721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása