PONYVALEGÉNY

Jöhet az FTC II.: a fradisták presztízsmeccsét Horváth Ferenc nyerte ifj. Albert Flóriánnal szemben

Másfél évtized után vereséggel tért vissza a Fejér megyeiekhez a fővárosiak trénere

2022. augusztus 11. - Horváth M. Attila

albert_rubold.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngDUNAÚJVÁROS–BKV ELŐRE 5–2 » Tétmérkőzésen, közönségszórakoztató kupameccsen kerekedett fővárosi vetélytársa fölé a házigazda a korábbi ferencvárosi labdarúgók által dirigált csapatok csatájában.

Az egyik 32-szer, a másik hatszor volt válogatott. Csakhogy hiába a „túlsúly”, Horváth Ferenc és ifj. Albert Flórián egykori ferencvárosi csapattársként üdvözölhette egymást az elmúlt hét szombatján, és ez még akkor is igaz, ha utóbbi öröme nem lehetett felhőtlen. Furcsa szezon volt az annál is furcsább távozással. Tizenöt évvel ezelőtt ifj. Albert Flórián járt már Dunaújvárosban, nem az egyik kezében téliszalámis szendvicset szorongató, a másikkal gurulós bőröndöt maga mögött húzó turistaként, hanem a Fejér megyei gárda edzőjeként. A történet nem ért véget happy enddel – mint ahogy az augusztus 6-i nap sem. Az újvárosiak részéről a nyáron igazolt Hesz Olivér kezdte a gólgyártást, márpedig a házigazda meg sem állt ötig, igaz, közel egy óra játékidőt követően még csupán 2–1 virított a mátrixtáblán. A helyenként paprikás meccsen nem érdemtelenül nyert a Barna Zsoltot több mint egy órán át a kezdőcsapatában tudó vendéglátó – nevezett labdarúgó pályára lépése azért érdemel említést, mert amit ifj. Albert Flórián megélt a visszatérése kapcsán, ugyanez megtörténhetett a futballistával is, ugyanis tizenöt esztendeje a nagy munkabírású középpályás még a BKV Előrét erősítette.   

horvath_ferenc.jpgHorváth Ferenc és a „kis” Fradi  Az előttünk álló hétvégén már a 3. fordulót rendezik meg az NB III-as bajnokságokban. A Közép-csoportba besorolt, eddig 4 pontot szerző Dunaújváros augusztus 14-én, vasárnap 17:30-kor a Ferencváros II.-t fogadja – lám, úgy tűnik, Horváth Ferenc, ha akarna, akkor sem tud elszakadni az FTC-től... Mindeközben a Keleti csoportban még hibátlan BKV Előre ugyanaznap és ugyanakkor a Sényő otthonában lép fel – és miután a vasárnapi házigazda a bajnoki szezonban még nem nyert, maradjunk annyiban, megalapozott győzelmi reményekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8017905575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása