PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: LÁSZLOP ALEXANDRA, a Fatum-Nyíregyháza röplabdázója

„Szeretnék jó vezéregyéniség, valamint ponterős játékos lenni, csapatszinten pedig a legjobb háromban végezni a bajnokságban és a kupában”

2022. július 03. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Lászlop Alexandra, a női röplabda Extraligában szereplő, a 2021/2022-es szezonban az 5. helyért az Újpesti TE-vel küzdő, a három nyert mérkőzésig tartó párharcot 3–0-val letudó Fatum-Nyíregyháza centere.

laszlop_alexandra.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mindig is szerettem röplabdázni, már a suliban is, így ez a része adott volt. Inkább azok miatt szerettem bele, amiket adott nekem ez a sportág. Megtanított arra, hogy alázatos legyek és türelmes a csapattal és magammal szemben is. Az érzés, amikor együtt küzd az együttes vagy épp együtt sírunk. Bármi történik, soha nem vagyunk egyedül, mindig ott vagyunk egymásnak. Ezek miatt szeretem a mai napig a röplabdát.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: Nehéz egyet kiemelni, rengeteg jó élményem van, de talán mégis az, amikor Németh Szabival (Németh Szabolcs, a 2021-es esztendőben az év röplabdaedzője címmel kitüntetett szakvezető, aki a csapat vezetőedzője volt idén március közepéig, akkor Sasa Nedeljkovic váltotta – a szerző) megnyertük a Magyar Kupát. Fantasztikus érzés volt!

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Sajnos nem volt hozzá szerencsém, hogy élőben is lássam játszani, de közvetlen közelről tapasztaltam a habitusát és a hozzáállását. Nekem Pampuch Csabi az az ember, aki példát mutat a röplabdában. (Pampuch Csaba a Fatum-Nyíregyháza másodedzője – a szerző) A mai napig szerelmes a sportágba és élvezi, ha pályára léphet. Mindig vérre megy, akármilyen játékról legyen szó. Rengeteget segített nekem és a csapatnak is, sokunknak mentora volt az elmúlt években – sokat köszönhetek neki!

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: A csapattársam, Tóth Fruzsina. Igazából nem is baráti, hanem testvéri a viszonyunk. Tudom, hogy rá bármikor számíthatok a pályán és azon kívül is. Őszintén elmondja a véleményét, ha tetszik, ha nem. Természetesen ez visszafelé is igaz. Emellett pedig imádjuk ugratni egymást, minden nap van valami, amivel mosolyt csalunk a másik arcára.

laszlop_alexandra_portre_foto_fatumnyiregyhazahu.jpgSzezonbeli emlékezetes esemény: Jó kérdés, volt egy pár ilyen. Mégis azt emelném ki, amikor otthon játszottunk a Balatonfüred elleni visszavágót a Magyar Kupa-döntőbe jutásért. Épphogy ki tudtunk állni, volt, aki addig nem is azon a poszton játszott, mert mindenki Covidos lett, még Szabi is, így Csabi volt azon a meccsen az edző. Mégis amilyen foghíjasak voltunk, annyira egymásért küzdöttünk, egymást segítettük, biztattuk. Olyan energiák szabadultak fel, hogy még most is kiráz a hideg. 2:0-ról hoztuk fel, de a végén 3:2-re elveszítettük a meccset. Emlékszem, akkor csalódott voltam, de visszatekintve inkább a jó érzések maradtak meg bennem.

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Szeretnék jó vezéregyéniség, valamint ponterős játékos lenni, csapatszinten pedig a legjobb háromban végezni a bajnokságban és a kupában, illetve hogy egy jó társulatot kovácsoljunk össze idén.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: A sportágat tekintve egyszer szeretnék válogatott kerettag lenni. Megtudni, milyen érzés felvenni a címeres mezt és más országok legjobbjai ellen játszani. Másrészt pedig csapat mellett szívesen dolgoznék például technikai vezetőként vagy marketingesként.

Amelyik sportot még kedvelem: Szeretek aktívan kikapcsolódni, így van pár a tarsolyomban. Például tollaslabdázás, pingpong, fallabda, strandröplabda, kerékpározás, kenuzás.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Nem is biztos, hogy szeretném, ha tudná mindenki, de ha ez a kérdés, ám legyen… Az esetek 99.99%-ban van valamelyik zsebemben egy csomag rágó. Gőzöm sincs, hogy alakult ez ki és hogy miért, de feszélyez, ha esetleg éppen elfogyott és nem tudok rágózni. Ennek örömére sokat rágózom, de diszkréten. (nevet) 

laszlop_alexandra_keretes.jpgJöhet az ötödik szezon  Jóllehet, az előző évadban még a Bajnokok Ligájában, míg a 2022/2023-as szezonban „csak” a Challenge Kupában indulhat a Fatum-Nyíregyháza, két dolog már biztos. Egyfelől a nyírségiek kiemeltként, a 2. fordulóban kapcsolódnak a nemzetközi küzdelemsorozathoz – a legjobb tizenhat közé kerülésért vagy az osztrák Kelag Klagenfurt vagy a cseh Prostejov vár a hölgyseregre december közepén először idegenben, a visszavágóra pedig egy héttel később kerül sor –, másfelől Lászlop Alexandrával a fedélzeten készülhetnek a szabolcsiak. A Sportágválasztó jelenlegi alanya ugyanis még májusban újabb egyéves kontraktust írt alá a Fatummal, így a huszonnyolcadik életévében járó center az ősszel már az ötödik évadját kezdi meg Nyíregyházán, ami abból a szempontból nem mindennapi, hogy saját bevallása szerint, amikor a hatszoros bajnok és kilencszeres Magyar Kupa-győztes invitálását először elfogadta, nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig marad az együttes szolgálatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr417873831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása