PONYVALEGÉNY

Amazonból lett Spartacus

Osztályon belüli váltás: a gólerős Szerb Katalin Gyuláról Nyíregyházára igazolt

2022. július 05. - Horváth M. Attila

szerbkatalin.jpgfociakobon_ponyvalegeny_lead.pngNYÍREGYHÁZA » Minden szinten előrelépés: a női NB II, Keleti csoportjában hetedikként záró Gyulai Amazonok egyik legjobbja, Szerb Katalin engedett a csábításnak és elfogadta a(z immár csak) korábbi alakulatánál tizenkét egységgel többet gyűjtő, 46 ponttal a tabella negyedik pozíciójában végző Nyíregyháza Spartacus invitálását.

Egy szezonban huszonnégy bajnoki gól után ünnepelni talán még Cristiano Ronaldónak is dicsőségére válna. Szerb Katalint persze véletlenül sem hasonlítanánk a portugál világsztárhoz, már csak azért sem, mert amíg CR7 rendszerint valamelyik topbajnokságban szerepelve ugrasztja talpra a szurkolókat, addig a hölgylabdarúgó „csak” az NB II-ben tündököl. Meglehet, az utolsó félmondat egy-két éven belül múlt időbe tehető, ám ne feledjük, a futballista a másodosztály Keleti csoportjában lépett előrébb, ugyanis neki ugyanaz a célja, mint újdonsült együttesének. Hovatovább a Nyíregyháza Spartacusnál meglehetősen jól ismerik az Eszel-iszol rovatban nemrégiben bemutatkozó kiválóságot, ugyanis a klubhoz közelálló forrásunk arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a játékost már korábban is szerette volna szerződtetni az egyesület. Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás, ám Szerb Katalin mutatóit elnézve nem okafogyott a kérdés: hol van még a vége? 

szerbkatalin_keretes.jpgKét szezon, egy győzelem, egy gól  Az előző bajnoki évad során kétszer találkozott egymással a két társulat, és amíg tavaly novemberben Gyulai Termál–Nyíregyháza Spartacus 2–4, addig idén májusban Nyíregyháza Spartacus–Gyulai Amazonok 2–4. Szerb Katalin mindkét összecsapáson pályára lépett még a gyulaiak színeiben, ám gólt csupán az idegenbeli meccsen szerzett. Érdekesség, hogy a pontvadászat 2020/2021-es kiírásában is egymásba futottak az alakulatok, igaz, sok babér nem termett a Szerb Katalint mindkét bajnokin a kezdőcsapatában tudó Amazonok számára, hiszen amíg Gyulán 2–2-re végeztek a felek, addig Nyíregyházán 5–0-ra nyert a házigazda.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5817875865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása