PONYVALEGÉNY

Körkapcsolás után kikapcsolás

Miközben a Digi Sporton július 1-től megszűnik a tartalomszolgáltatás, a Life televíziós csatornától „csak” az úgynevezett sztárokat küldik el

2022. június 28. - Horváth M. Attila

img_20220622_170829_digi_antenna.jpgA klasszikus televíziózás végnapjai? Amint arról már esztendeje is sutyorogtak, néhány nap múlva megvalósul: megszűnik a műsorszolgáltatás a Digi Sporton, míg a Life-ra kapcsolók hamarosan legfeljebb csak korábban rögzített felvételeken láthatják Ábel Anitát, Hajdú Pétert, meg a többi műsorvezetőt.

Tévémaci felkészül. Még csupán ötvenkilenc éves, stramm legény, és miközben amilyen kényelmesen, olyan slamposan kibotorkál a fürdőszobába, helyben fogat mos, gargalizál, aztán visszakullogva a télen-nyáron vonzó foteljében újra helyet foglal, de úgy ám, hogy előtte még bekapcsolja az ütött-kopott készüléket. Tévészerelő nincs, aki vállalná, ha elromlik a kép vagy a hang azon a böhöm masinán, márpedig medve uraság július 1-től hiába keresi a Digi Sport egy, kettő vagy három kínálatát, legfeljebb a szünetjelet nézheti. 

Közel a hatvanhoz persze már nehéz változtatni a szokásokon, alighanem így lesznek ezzel azok is, akik egyik izgalmas bajnokit nézték a másik unalmas találkozó után. Kinyílt előttünk a világ, és amíg ontják magukból a végeláthatatlan számú csatornán a jobbnál jobb és rosszabbnál rosszabb meccseket, olykor naponta négyesével, ötösével, könnyen beleszédülhet bárki a felhozatalba. Jelzésértékű: miközben idehaza két kezünkön sem lehet megszámolni a sportcsatornákat, addig az erősen retróhangulatot árasztó, testmozgással kapcsolatos rádióból, illetve napilapból csak egy van. 

Életmódadóból – ami nem összekeverendő a csipszadóval... – ellenben akad néhány, és bár a Life (egyelőre?) nem hirdet adásszünetet, a nyilvánvalóan jól fizetett showműsor-készítőktől és bemondóktól megválik. A megfogalmazás szándékos, hiszen – csupán a példa kedvéért – Hajdú Pétert Vitray Tamással csak annyira lehet összekeverni, mint az operátort és az operatőrt. Hogy utóbbiból mennyire lesz szükség az elkövetkező időszakban a televíziós csatornánál, legfeljebb az illetékesek tudják, a kusza szálak kinyomozásába talán még Columbo hadnagynak is beletörne a bicskája. Pedig lehet, hogy a Tévémaci után éppen a sokat kérdező ballonkabátos következik – főműsoridőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr7517868949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása