PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: SCHERER DOROTTYA, a Bajai NKK kosárlabdázója

„Számomra a kosárlabda egy második család, egy második otthon”

2022. június 13. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Scherer Dorottya, a tizenhat alakulatot felvonultató női kosárlabda NB I Amatőr Piros csoportjában a 15. helyen záró Bajai Női Kosárlabda Klub 5-ös poszton bevethető játékosa.

scherer_dorottya.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Mert csapatsport, ez fogott meg, és rengeteg jó élmény ért a társakkal, úgymond közösségibb lettem tőle, no és imádom a labdát. A pályán kívül is kiskorunktól kezdve összejártunk állandóan, ezt nem lehet átadni másnak, aki ennek nem része. Számomra a kosárlabda egy második család, egy második otthon.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A Diákolimpia első és második helyezése a pécsi Babits gimiben.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Krivacevic Tijana a példaképem, szeretnék rá hasonlítani.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Imreh Ajtony, Hartung Anita, Zalay Zolti bácsi, Sztojkovics Éva és Rátgéber László, bár ők inkább távolabbiak, mert ők edzők, így mint trénert ismerem őket, nem mint „havert”, viszont azt hiszem, szeretjük, kedveljük egymást. Zalay Zoltán és Anita klubigazgató a Rátgéber Akadémián, ahol a testvérem kosarazik és régen én is.

Szezonbeli emlékezetes esemény: Ha az idei szezont nézem Baján, akkor az, hogy az elnökkel és az edzőkkel halászleveztünk egy csapattársam szülinapján és igazi bajai halászlé volt.

scherer_dorottya_pec-pecs_1.jpgAmit szeretnék elérni néhány éven belül: A példaképemre hasonlítani és „rendes játékossá válni”, a kicsit későn érők közül beérni és vezérré válni jó teljesítménnyel. Hosszútávon, ha sikerül ismét kiegyensúlyozottnak lennem, akkor szeretnék profivá válni egy-két éven belül, elsősorban Magyarországon, leginkább Pécsen. Az egészség az elsődleges és a sérülésekből való kijövetel, de ezen kívül az erőnléti dinamikai fejlesztés is. További álmokat szabad szőni, de az erőnléti fejlődés alapfeltétel hozzá. Szeretnék részese lenni, amikor a pécsi kosár újra menő és szuper lesz, de tudom, ehhez alázattal kell dolgozni. Jó lenne a jövőben újra egy olyan korszakban szerepelni, mint ami a fénykorban volt itt Pécsett és Rátgéber László munkássága alatt virágzott, ami minden itteni nosztalgikus álma.

Amelyik sportot még kedvelem: Röplabda, úszás, atlétika és foci, de első a kosárlabda, utóbbi nálam mindent megelőz.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Szabadidőmben verseket írok meg képregényeket rajzolgatok és kis palántákat szoktam ültetni, valamint gyűjtöm a vicceket, a humoros idézeteket. Jövőre fogok államvizsgázni és nyelvészként szeretnék fordító vagy médiaszakember lenni, de csak a sportkarrierem után. Valamint szeretem a főzőműsorokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5117857181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása