PONYVALEGÉNY

Szerződést ért a kiütés: Bernd Storck úgy távozott, hogy mégis maradt Belgiumban

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Genk után az Eupent irányítja

2022. május 31. - Horváth M. Attila

p1010038.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngBELGIUM » Nem maradt kispad nélkül a Genk kispadjáról felálló Bernd Storck, ugyanis a nemzeti csapatunk egykori német kapitánya az április első bajnokiján kiütött vetélytárshoz szerződött.

No igen, lévén április első vasárnapján a Jupiter League 33. fordulójában Paul Onuachu triplájával 2–0-s félidő után 5–0-ra nyert a pályaválasztó Genk az Eupen ellen, miközben tavaly októberben – igaz, még Bernd Storck nélkül – az Eupen a saját otthonában úgy aratott 3–2-es diadalt, hogy már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent. Nem úgy Jonathan Heris, aki a 93. percben érkezett és a Puskás Akadémia, valamint az Újpest volt labdarúgója kialakította a végeredményt. Érdekesség, hogy a tapasztalatnak híján nem lévő hátvéd két évvel a szerződtetése után a nyáron távozik az együttestől. 

p1010495.JPGKevesebb meccs, több pont A német Bernd Storck 2015 szeptembere és 2017 októbere között összesen 25 alkalommal irányította szövetségi kapitányként a magyar válogatottat. A nemzeti csapatunk élén összesen 8 győzelemnek és adott esetben 7 döntetlennek örülhetett, míg 10-szer kénytelen volt gratulálni a rivális szakvezetőjének. Ha a fenti adatsort „bajnoki táblázatba” helyezzük, 31 egységet ért el legjobbjainkkal, míg a Genket 24 találkozón dirigálta. Hogy nem mindegy, egy tréner klubcsapatnál vagy válogatottnál dolgozik-e, az az 59 esztendős szakember esetében is nyilvánvaló, ugyanis a Jupiter Leagueban szereplő gárdával tavaly december és idén május között 12 siker mellett 4 remit ért el és csupán 8-szor élt át kudarcot, avagy 40 pontot tud felmutatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr4817845433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása