PONYVALEGÉNY

Svédcsavar: 41 évesen Európa-bajnoki selejtezőre készül Zlatan Ibrahimovic

A válogatottban 121 mérkőzésen 62-szer eredményes csatárklasszis Belgium és Azerbajdzsán ellen is bevethető lesz

2023. március 22. - Horváth M. Attila

p9050444.JPGfociakobon_ponyvalegeny_leadhez.pngSVÉDORSZÁG–BELGIUM | Az Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának péntek esti nyitányán (március 24., 20:45) nem feltétlenül a szemkápráztató futball lesz fókuszban, figyelni mégis érdemes – Zlatan Ibrahimovic miatt.

A búcsú messze van. Bár az olasz AC Milan veterán klasszisa 2016-ban a kontinenstorna után már lemondta a válogatottságot, a svéd támadó két esztendővel ezelőtt, 2021 márciusában visszatért. A 41 éves támadó térdsérülése utáni rehabilitációja okán a 2022/2023-as szezonban nem sokszor mutathatta meg magát, ám pénteken a nemzeti tizenegyben is eljöhet ez a pillanat. 

Zlatan a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hosszabb időt a pályán tudott tölteni, és annak ellenére is jó formában van, hogy az utóbbi időben sérült volt. Még mindig hozzá tud tenni a válogatotthoz a pályán és azon kívül is. 

p9050578.JPGA fentieket a Belgium ellen készülő északi ország nemzeti gárdáját irányító Janne Andersson nyilatkozta a svéd válogatottsági rekorderrel kapcsolatban, aki 121 találkozón 62 alkalommal ünnepelhetett. És valóban, a Serie A 25. fordulójában, Firenzében a házigazda Fiorentina ellen 2–1-re elveszített bajnokin a francia Olivier Giroud-ot váltotta a 66. percben, majd a Salernitana elleni hazai 1–1 során a 62. minutumban érkezett ugyancsak a gall támadó helyére, míg a legutóbbi, 27. játéknapon az Udinese otthonában 3–1-es kudarcot elszenvedő AC Milan színeiben kezdőként 76 perc jutott Zlatan Ibrahimovicnak.    

Nem lepődnénk meg, ha péntek este a kezdőcsapat tagjaként futna ki a Belgium elleni Eb-selejtezős nyitányon, miként azon sem, ha Svédországot kijuttatva a 2024-es tornán is pályára lépve a kontinenstornán minden idők legtapasztaltabb futballistájaként vonulna vissza – Zorán után szabadon: majd egyszer... –, már csak azért sem, mert a múltban így vélekedett önmagáról: 

Nem vagyok öreg, olyan vagyok, mint Benjamin Button. Idősnek születtem és fiatalon halok meg.

Akár így van, akár nem, 1981. október 3-án, Malmöben legenda született.

p9050611.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr9018078248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása