PONYVALEGÉNY

Bekő Balázs bajnoki győzelemmel indított és diadallal is búcsúzott a Tatabányai SC-től

Három szezon után távozik a Komárom-Esztergom megyei I. osztályból az NB III, Nyugati csoportjáig jutó egykori Bányásztól az 50 esztendős szakvezető

2022. május 31. - Horváth M. Attila

bekobalazs_turizoltan.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngTATABÁNYA » Szabó Richárd négy találatával, valamint Farkas Viktor, Németh Attila és Kozák Kristóf góljaival 2019. augusztus 11-én a Sárisáp elleni 7–0-s hazai sikerrel mutatkozott be az akkoriban még a „megye-egybe” sorolt helyi társulat kispadján Bekő Balázs. A rutinos szakvezető 2022. május 29-én ugyancsak a Grosics Gyula Stadionban, az NB III, Nyugati csoport 38. fordulójának keretében a fővárosi Kelen SC felett aratott 4–1-es diadallal – Kovács István, Árvai Dániel, Kocsis Gergő, Gyürki Gergely, illetve Borbély Bence bizonyult eredményesnek – köszönt el az együttestől.

Az ötvenhét ponttal elért nyolcadik helyezés a harmadosztályban több, mint ajándék. És ez még akkor is igaz, ha a tatabányaiak nagyszabású győzelmekhez, kiváló kvalitású klasszisokhoz, Kiprichhez, Vinczéhez, Plotárhoz voltak hozzászokva. Félreértés ne essék, a mostani ifjak, a zömében helyi vagy környékbeli kötődésű legények alaposan megdolgoztak a középmezőnybeli pozícióért, olykor szemkápráztató játékkal és gólokkal örvendeztették meg a mára alaposan megcsappant publikumot. És mindez Bekő Balázsnak is köszönhető. A tavaly december 15-én az ötvenedik születésnapját ünneplő trénernek, aki remek közösséget és kiváló csapatot hozott össze Tatabányán. A korábban többek között Budaörsön, Kecskeméten, Diósgyőrben, Győrben és Sopronban is dolgozó szakvezető összesen 95 bajnokin dirigálta az egykori Bányászt, ezen összecsapásokon 51 alkalommal nyertek a kék-fehérek, 19-szer remiztek és 25-ször hagyták el vesztesen a pályát. A tréner előbb fölényesen, 17 pontos előnnyel megnyerte alakulatával a Komárom-Esztergom megyei I. osztályt – úgy, hogy a pandémia miatt hivatalosan nem hirdettek bajnokot 2020 tavaszán –, majd a harmadik vonalban 61 egységgel az 5. pozícióban zárt az övéivel, míg a magunk mögött hagyott évadban a 8. hely jutott a Tatabányának. A hírek arról szólnak, a szakember anyagi okok miatt intett búcsút a városnak és a klubnak, emiatt nem hosszabbítottak szerződést, így a kérdés nem okafogyott: a közeljövőben lesz-e még ilyen sikeres szezonja a patinás gárdának?   

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1317845295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása