PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: MARCZELL PANNA, a Tárnok labdarúgója

„Óvodás voltam, amikor az egyik unokatestvéremmel kezdtem el passzolgatni egy nagyobb családi összejövetelen, ekkor találkoztam először ezzel a sporttal”

2022. május 29. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Marczell Panna, a Pest megyei női ¾ pályás bajnokság Nyugati csoportjának őszi első helyezettje, a pontvadászat felsőházában a 8. fordulót megelőzően 6 ponttal a 4. pozícióban állomásozó Tárnok KSK labdarúgója.

marczell_panna_2.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Egészen kiskorom óta megvan a foci iránti szeretetem. Óvodás voltam, amikor az egyik unokatestvéremmel kezdtem el passzolgatni egy nagyobb családi összejövetelen, ekkor találkoztam először ezzel a sporttal. Utána szívesen mentem ki focizni a fiúkkal az óvodában és egyre jobban kezdtem élvezni a játékot.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A tavalyi szezon biztos örök élmény marad. Az utolsó bajnokit pont a második helyen álló Budaörs otthonában játszottuk. Ugyan 2–0 lett a vége, de így is mi nyertük a bajnokságot. Egy héttel később Budaörsön rendezték a Pest megyei kupadöntőt, ahol sikerült a címvédés. A szurkolóink remek hangulatot varázsoltak, a mai napig libabőrös leszek, ha visszaemlékszem rá. (2021. június 6-án, Budaörsön a Kék Duna SE ellen 5–0-ra, míg 2019. június 2-án, Üllőn a Gödöllői SK-val szemben 4–1-re diadalmaskodott a Tárnok, 2020-ban a pandémia miatt a csapatok nem jutottak el a fináléig – a szerző)

• Akit a sportágon belül nagyra tartok: Ha van lehetőségem, szívesen nézek női labdarúgást is a tévében. Szerintem méltán ismert az amerikai női válogatott, innen emelném ki Alex Morgant. Ha hazai, akkor a Diósgyőr nálam nagy szerelem, több női meccsen is kint voltam. Ugyan már egyikük sem a miskolci csapat játékosa, de Vachter Fanni (MTK) és Nagy Fanni (Győri ETO) nevével is még DVTK-meccsen találkoztam. Engem lenyűgözött, hogy fiatalon mennyi mindent elértek.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Magammal. (nevet) Természetesen a csapattársaimmal jóban vagyok – remélem, ők is így látják. Persze vannak, akikkel többet beszélgetek, hülyéskedek, de nem tudnék csak egyvalakit kiemelni.

marczell_panna.jpgSzezonbeli emlékezetes esemény: A Tóalmás elleni mérkőzéseink szinte rangadónak számítanak. Az ősszel játszottunk ellenük a kupában a legjobb négy közé jutásért. Egy szoros és izgalmas meccsen végül 3–2-re sikerült győznünk. (A találkozóra 2021. október 31-én került sor, a meccset végigjátszó Marczell Pannával a Tárnok 1–1-es félidő után nyert 3–2-re, a gólokon Soltész Bettina, Bálint Ákosné, Gál Henrietta, illetve Borók Fatime és Révész Viktória osztozott – a szerző)

Célkitűzés a jelenlegi évadra: Az őszi idényünk jól sikerült, a tabella élén álltunk. A bajnokság előtt nem volt különösebb célkitűzésünk, de egy ilyen ősz után már elkezdünk gondolkodni. Aztán tavaszra szétszedték a bajnokságot alsó- és felsőházra. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű hétről hétre pörgős, kemény meccseket játszani, úgyhogy különösebb magasabb célkitűzés nélkül csak szeretnénk tisztességesen helytállni.

marczell_panna_3.jpgAmit szeretnék elérni néhány éven belül: Nem igazán gondolkodtam ezen. Igazából csak szeretnék még jó néhány szezont eltölteni itt Tárnokon. Hogy milyen eredménnyel, az majd úgyis alakul.

Amelyik sportot még kedvelem: Röplabda, úszás, kerékpár.

Amit eddig még nem tudtak rólam: Imádok mindent, ami olasz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5117842913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása