PONYVALEGÉNY

SPORTÁGVÁLASZTÓ. Aki beavat a részletekbe: HLOGYIK PETRA, a Dunaújvárosi Kohász MTK Budapestnek kölcsönadott kézilabdakapusa

„A saját személyiségem kialakulásában is jelentős szerepe van a sportnak”

2022. május 18. - Horváth M. Attila

sportagvalaszto_kopf.jpgMiért ez és miért nem az vagy amaz? Ismert és kevésbé ismert sportembereket kértünk fel arra, merüljenek el a választott sportáguk rejtelmeibe, ezáltal engedjenek betekintést a mindennapjaikba. A március 7-től jelentkező rovatunkban aki ezúttal beavat a részletekbe: Hlogyik Petra, a női NB I-ben szereplő Dunaújvárosi Kohász játékosa – aki a tavasszal az MTK Budapest színeiben szerepel kölcsönben –, korábbi utánpótlás-válogatott, junior világbajnok kézilabdakapus.

hlogyik_petra_dkka_1.jpg• Amiért beleszerettem a sportágamba: Rengeteg élményre és barátra tettem szert az évek során a kézilabdának köszönhetően. A saját személyiségem kialakulásában is jelentős szerepe van a sportnak.

A sportággal kapcsolatos legnagyobb élményem: A 2018-as debreceni junior világbajnokság megnyerése volt.

Akit a sportágon belül nagyra tartok: Személyes kedvencem nincs, viszont mindenkit nagyra tartok, akinek sikerült a céljait elérni a kézilabda által.

Akivel a sportágon belül a legjobb viszonyban vagyok: Több csapatban is játszottam már és mindenhol nagyon jó barátokat szereztem, akikkel folyamatosan próbálunk kapcsolatban maradni és a jó barátságot ápolni.

Amit szeretnék elérni néhány éven belül: Szeretném saját magam magasabb szintre fejleszteni és magasabb szinten űzni a sportot.

Amelyik sportot még kedvelem: Vízilabda.

Amit eddig még nem tudtak rólam: A 72-es mezszámot azért választottam, mert édesanyám 1972-ben született. 

hlogyik_petra_akcio_mtkhu.jpg

hlogyik_petra_portre_mtkhu.jpgA kölcsönadás története Érdemes feleleveníteni – illetve a női kézilabda NB I eseményeit nem napi szinten követők számára tájékoztatásul közölni –, miként került Hlogyik Petra ismét az MTK Budapest kötelékébe. Ismét, ugyanis a 23 esztendős kiváló cerberus a 2016/2017-es szezonban már volt a kék-fehérek kölcsönjátékosa, csakhogy akkor nem a Dunaújvárostól, hanem a Ferencvárostól szállt át az ideiglenes játékjoga a VIII. kerületiekhez. Az FTC-nek ezúttal is van köze a kölcsönadáshoz, ugyanis a válogatott Bíró Blanka kiválása miatt kényszerhelyzetbe került a Fradi, a zöld-fehérek pedig az egyetlen kézenfekvő megoldáshoz folyamodva február első napjaiban visszarendelték az MTK-nak kölcsönadott, a Sportágválasztó jelenlegi alanyához hasonlóan szintén junior világbajnok Suba Sárát, innentől a történet pedig már ismert. Érdekesség, hogy március 12-én a 17. forduló keretén belül az MTK pályaválasztásával 39–20-ra nyert a Ferencváros – amely már a szünetben is tetemes előnnyel, 19–8-ra vezetett a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban –, ám a kék-fehérek egyik találatát a 27. percben, 6–16-os állásnál Hlogyik Petra szerezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr317834999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása