PONYVALEGÉNY

III. merület

Pintér Attilával a kispadon nemhogy javult volna az NB II-ben betegeskedő III. Kerületi TVE, az elmúlt hét vasárnapján a korábbi szövetségi kapitány egykori csapatától, az ETO-tól kapott kiütést az óbudai együttes

2022. május 14. - Horváth M. Attila

p4140001.JPGfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto_1.pngBUDAPEST » Játékoskerete alapján akár a bajnoki címre is esélyes lehetne az NB II-ben az újonc III. Kerületi TVE, amely két körrel a zárás előtt sereghajtó (!) a hivatalosan profinak nevezett ligában és a szezon végén nagy valószínűséggel osztályváltásra kényszerül.

p2260001jo.jpgA nevek nem futballoznak, pedig spílerből éppenséggel nincs hiány a Hévízi úton. Hogy mennyire nem művészei sportáguknak az óbudai labdakergetők, azt ama tény világosan jelzi, hogy közel egy hete 7–0-ra (!) kapott ki az acélosnak éppenséggel nem nevezhető – értsd: nem a bajnoki címért harcban lévő – ETO FC Győr otthonában a kispadon nem is olyan régen Kemenes Szabolcsot Pintér Attilára cserélő társulat. Az egyesek által istenített, míg mások által finoman szólva sem kedvelt „Pinyő” egykori sikerei (2013-ban első osztályú irányítással első osztályú bajnoki cím) színhelyére tért vissza – jelenlegi tanítványai kétségkívül tettek róla, hogy emlékezetes legyen a kisalföldi viszontlátás. Jóllehet, már nincs mindenki a fedélzeten, nem árt megemlíteni azon labdarúgókat, akik az „égéshez” adják a nevüket, elvégre, aki valaha nem egy vagy két meccsen futballozott az élvonalban, ne a kiesés ellen küzdjön a másodosztályban – a többi önbecsülés címszó alatt a vonatkozó szótárban található. Barczi Dávid, Birtalan Botond, Bori Gábor, Egerszegi Tamás, Fejes András, Horváth Tamás, Kleisz Márk, Kulcsár Dávid, Nyári Patrik, Rajczi Péter, Remili Mohamed, Szalai Vilmos és Tamási Zsolt éppen csapatnyi brigádot alkot, mi több, szinte posztra is meglennének a fiúk, márpedig közülük csupán Bori (manapság az NB III-as Bicskei TC labdarúgója) és Tamási (BVSC) nem számít óbudainak. Hozzátéve, hogy Opavszky Balázsnak vagy a Németországból hazatérő Bekker Rolandnak illene pótolnia a távozókat még akkor is, ha nem egy poszton szerepelnek. A nagyobb gond, hogy egy nyelvet sem beszélnek, hiszen az kizárt, hogy a fentebb nevezettek elfelejtettek volna futballozni. „Hajrá, Kerület, első a becsület!” – szól a patinás, idén százharmincöt esztendős egyesület indulója. A megváltozott világgal lehet a baj, ha a becsület az első, miközben a Kerület az utolsó.

a398be_460783e14db146518bb0296cb4b77838.png 2  forduló van hátra az NB II 2021/2022-es szezonjából, a III. Kerületi TVE előbb a Nyíregyháza Spartacust fogadja (május 15., vasárnap, 17:00), majd a Békéscsaba otthonában (május 22., vasárnap, 17:00) zárja az évadot. Csupán   bajnokin nem kapott gólt a társulat hátsó alakzata, ami azt is jelenti, hogy  27  összecsapáson nem maradt érintetlen az együttes hálója.  15  találkozón képtelen volt a kapuba találni az óbudai legénység, avagy csupán  21  összecsapáson szerzett gólt, összesen  33 -at.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3317831073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása