PONYVALEGÉNY

Vígmajális: két év után először

A teátrum változatos programokat kínáló rendezvénye május 1-jén délutántól estig várja a színházrajongókat

2022. április 30. - Horváth M. Attila

vig1.jpg2020 után 2022-ben ismét megrendezi a Vígszínház a Vígmajális elnevezésű hagyományos ünnepi eseményét, amely május 1-jén, 14 órakor veszi kezdetét.

vig2.jpgAz élet alaposan közbeszólt. Eszenyi Enikő után azon a forradalmi hangulatú márciusi napon Rudolf Péter kezébe került a marsallbot. A színművészhez, a rendezőhöz, aki az ország Lalijaként vonult be a köztudatba. És a színművészhez, a rendezőhöz, akinél jobban kevesen ismerték a leköszönő igazgatónőt. Ha valaki rajong a magyar filmművészetért, az pontosan tudja, hogy a kilencvenes évek elején forgatott A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire című keserédes alkotásban első osztályú alakítást nyújtottak mindketten, Eszenyi Enikő pedig zsigerből hozta az ellenállhatatlanul finom vonásokkal megáldott végzet asszonya-típus legvonzóbb alanyát. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. A közelmúlt már csak pillanatokra téma az idén a százhuszonhatodik életévét taposó teátrum falai között, május első napján pedig a délután úgyis a friss levegőn találja a színházlátogató publikumot. Tizenöt órai kezdettel Rudolf Péteré lesz a szó, aki ekkor ismerteti a következő szezon bemutatóit, majd este héttől a legnépszerűbb dalok csendülnek fel a nagyszínpadra tervezett koncerten, elnyomva a nagyváros zaját. Ám ezt megelőzően még olyan népszerű művészek aláírásáért lehet sorba állni, mint Lukács Sándor, Seress Zoltán, Hegyi Barbara, Igó Éva, Kern András, Rudolf Péter, Stohl András, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Patrícia, Kőszegi Ákos, Kútvölgyi Erzsébet vagy Hegedűs D. Géza, és a sornak még messze nincs vége. Mi több, utóbbi félmondatban bíznak a szervezők is – csak éppen a kilátogatókkal kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8317820949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása