PONYVALEGÉNY

Régi idők focija nagytétényi módra

Nekik nyolc: a Budapest-bajnokság II. osztályában szereplő alakulat idei hazai bajnokijain átlagban ennyi találat született

2022. április 09. - Horváth M. Attila

rozalaszlo_nagyteteny.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBUDAPEST » Csinálják a fesztivált – legfőképp a gólfesztivált. A Nagytétény manapság csak a „blasz-kettőben” szerepel, de aki ebben az évben kilátogatott a Kohász bármelyik hazai bajnokijára, garantáltan jól szórakozott.

Mintha még ma is ott ülne a kopottas kispadon. Nyugodtan, kimérten, napszemüvegben, cigarettával a szájában vagy a kezében. Verebes József már hat esztendeje nincs közöttünk, de a szellemisége nyomott hagyott, dolgozzon bárhol az országban, legyen szó Győrről, Diósdról, Újbudáról vagy éppen Nagytétényről. A Kohász erős játékoskerettel rendelkezik – még akkor is, ha manapság a védelemben nem Tamási Zoltán, míg a csatársorban nem Kovács Zoltán áll helyt egy-egy összecsapáson –, így elvárható az alakulattól a megfelelő szereplés, ám a gólokban gazdag domináns futball a riválisok által a legtöbbször megfojtott, „lerövidített” taktikával aligha. A régi idők focija azonban nagyon is jellemző a társulatra, amelyet olyan kipróbált kiválóságok erősítenek, mint Róza László, Csabai Tamás, Semsei Mihály vagy éppen Szécsi Attila. A társulatra, amely a télen tovább izmosodott, ugyanis a Nagytétény leigazolta az egykori törökbálinti Pothorszki Balázst és az ex-kakucsi és volt peregi Újfalusi Rolandot. Miután előbbinek Róza László, utóbbinak Semsei Mihály volt a játszótársa az említett brigádoknál, nem is érdemes boncolgatni, miként kerültek a fővárosiakhoz. Azt viszont nagyon is érdemes kivesézni, milyen eredményeket produkált 2022-ben a Kohász, kiváltképp hazai környezetben: a tavaszi nyitányon az Airnergy FC elleni 5–5-ös (!)  döntetlennel kezdett, majd jött a Duna SK elleni 3–3. Ezt követte a Goldball elleni 4–6, majd április második szombatján a Pénzügyőr-szurkolók egyik korábbi kedvence, Rajkó „Dió” Zoltán által dirigált Szent Pál Akadémiával szemben elért 4–2-es diadal. A Budapest-bajnokság II. osztály, 1. csoportjában a 19. forduló után 30 ponttal az 5. helyen tanyázó nagytétényiek szereplésére idegenben sem lehet panasz, hiszen a II. Kerület otthonában 3–1-es sikert ért a kilencvenperces erőfeszítés, míg a Kapuskérdések rovatban nemrégiben bemutatkozó Urbán Istvánnal kezdő Flotta vendégeként „csak” 1–0-ra nyert. Harminchét találat hat bajnokin. Ez az, amire még Verebes József is csettintene.    

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr817801921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása