PONYVALEGÉNY

INTERJÚ » Nagy András, a PTE GYTK Csiki Sör futsalcsapatának kapitánya: „Mindenképp szeretném, hogy bejussunk a döntőbe”

Ez ám a tudomány: az id. Dárdai Pál Futsal Ligában szereplő pécsi gyógyszerészek aranyéremmel gyógyítanák önmagukat

2022. március 30. - Horváth M. Attila

andris_3.jpgfociakobon_ponyvalegeny_bevezeto.pngBartha Sámuel Gergely neve nem lehet ismeretlen a látogatók előtt, aki ismét interjúval tisztelte meg a Ponyvalegényt. Az alábbiakban a Nagy Andrással készített beszélgetés írásos változatát olvashatják, akiről elöljáróban azt érdemes tudni, hogy a Pécsi Tudományegyetemre jár és a PTE GYTK, azaz a Gyógyszerésztudományi Kar futsalcsapatának kapitánya.  

Bartha Sámuel Gergely: – Mikor és hol kezdtél el focizni?

Nagy András: – Először 11 évesen próbálkoztam meg a nagypályás labdarúgással a PVSK, majd a Szentlőrinc csapatában. Azonban egy év után abbahagytam, de hobbi szinten ezután is sokat fociztam a barátaimmal. Én voltam az, aki megszervezte a focikat és idővel egy olyan erős közösség alakult ki, hogy egy csapatot is alapítottunk, amivel több tornán is részt vettünk. Itt az egyetemen szintén ez a helyzet. Szaktársaimmal minden évben indulunk több bajnokságban is, emellett tavaly szeptemberben újra elkezdtem játszani nagypályán és a PEAC II. játékosa vagyok jelenleg.

andris_1.jpgB. S. G.: – Mennyire élsz tudatos sportolói életet? Odafigyelsz például az étkezésedre?

N. A.: – Azt gondolom, hogy tudatos sportolói életet élek. Fontosnak tartom, hogy odafigyeljek magamra, hiszen így tudom kihozni magamból a maximumot. Nem követek konkrét diétákat, de igyekszem minél kevesebb gyorskaját, édességet vagy cukros üdítőket fogyasztani.

B. S. G.: – Az ország egyik legnehezebb egyetemére jársz. Hogy tudod a sportot és a tanulást összeegyeztetni?

N. A.: – Igyekszem mindig előre megtervezni a hetemet, hogy mikor tudok tanulni, sportolni és szórakozni. Általában sűrű és mozgalmas a hetem, de szeretem, hogy mindig van mit csinálni.

B. S. G.: – Mit vársz idén a PTE GYTK Csiki Sör csapat szereplésétől az id. Dárdai Pál Futsal Ligában?

N. A.: – Mindenképp szeretném, hogy bejussunk a döntőbe. Eddig is megvolt rá az esély, de talán most rendelkezünk a legerősebb kerettel.

B. S. G.: – Mi volt a csapat eddigi legjobb eredménye?

N. A.: – 2018-ban volt egy Éjszakai Egyetemi Kupa, amelyen ezüstérmet szereztünk, 2019-ben pedig az EFEN Kupán sikerült elhozni az aranyérmet. Célunk, hogy a mostani Futsal Liga során is hasonló helyezést szerezzünk.

B. S. G.: – Mit jelent az együttes számára, hogy a Csiki Sör a szponzorotok?

N. A.: – Nagyon örülünk, hogy a Csíki Sör logóját viselhetjük a mezünkön, hiszen az egyik legjobb magyar sörmárkáról beszélünk. Külön köszönet, hogy minden meccs után egy tálca sörrel támogatnak bennünket.

B. S. G.: – Végül mit üzensz a szurkolóknak?

N. A.: – Legtöbbször a csapattagok barátnői, barátai látogatnak el a meccseinkre. Szurkolásuk sokat segít, köszönjük szépen! Hajrá, GYTK!

andris_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr1717793595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása