PONYVALEGÉNY

INTERJÚ | Polényi Gábor: „Szeretnék minél sikeresebb lenni Siófokon és elérni a 300 meccset az NB II-ben, illetve az NB I-be visszatérni, de ez manapság nehéz feladat...”

Az atlétikai és cselgáncsversenyek után a futballpályán találta meg a boldogságot a hátvéd, aki nem csupán sportága miatt kötődik a Balaton-parti városhoz

2023. január 03. - Horváth M. Attila

polenyi_gabor_4.jpgSIÓFOK » A korábban több interjúval jelentkező Bartha Gergely ezúttal az NB II-ben szereplő BFC Siófok 31 esztendős csapatkapitányával, a korábban többek között Diósgyőrben, a Vasasban, Mezőkövesden, Zalaegerszegen és Nyíregyházán is megforduló Polényi Gáborral folytatott kötetlen hangulatú beszélgetést.

Bartha Gergely: – Mikor és hol ismerkedtél meg a labdarúgás alapjaival?

Polényi Gábor: – Diósgyőrben ismerkedtem meg vele, négyéves korom óta focizom, a bátyámmal együtt kezdtük el. (Polényi Gábor fivére a siófoki labdarúgótól mintegy másfél évvel idősebb Polényi Tamás, aki manapság az MVSC-Miskolc játékosa, idestova öt esztendeje a Tállya KSE futballistájaként nyilatkozott a Foci a köbönnek – H. M. A.) 

B. G.: Próbáltál gyerekként más sportágat is vagy egyből a focinál kötöttél ki?

P. G.: – Foci mellett cselgáncsoztam, válogatott is lehettem volna és ugyanígy voltam az atlétikával is: sok atlétikai és cselgáncsversenyt nyertem, de végül a labdarúgást választottam. Ami természetesen gyerekkori álmom volt és szó-szó, elértem.

polenyi_gabor_1.jpgB. G.: Mit jelent számodra, hogy te vagy a Siófok csapatkapitánya?

P. G.: – Mindig is kötődtem Siófokhoz, itt ismerkedtem meg a feleségemmel is. Örültem, amikor a csapat megválasztott kapitánynak, szívesen viselem a karszalagot, meg aztán szeretem ezt a várost.

B. G.: Mik a csapat célkitűzései tavasszal?

P. G.: – Mindenképpen azokat a meccseket szeretnénk elsősorban kijavítani, amit az ősszel elrontottunk, és persze feljebb zárkózni a tabellán. 

B. G.: Mire vagy a legbüszkébb az eddigi karriered során?

P. G.: – Arra, hogy háromszor feljutottam egymás után az NB II-ből!

B. G.: Mit szeretnél még elérni a pályafutásod során?

P. G.: – Szeretnék minél sikeresebb lenni Siófokon és elérni a 300 meccset az NB II-ben, illetve az NB I-be visszatérni, de ez manapság nehéz feladat... 

B. G.: Mennyire élsz tudatos élsportolói életet? Odafigyelsz az étkezésedre?

P. G.: – Mint amennyire egy labdarúgónak kell, nyilván figyelünk a családdal az étkezésre.

polenyi_gabor_3.jpg

B. G.: Mit jelent számotokra az SCU, azaz a siófoki ultrák buzdítása?

P. G.: – Jó kapcsolatot ápolok a szurkolókkal. (mosolyog) Szeretem, amikor minél többen jönnek ki a hazai és az idegenbeli meccsekre úgyszintén. 

B. G.: Végül mit üzensz a szurkolóknak?

P. G.: – Sok pozitív biztatásra lesz szükség a tavasz folyamán is, hogy együtt érjük el a közös célunkat.

Edzőváltás féltávnál  A fenti interjú megjelenésének napján, január 3-án, kedden vált hivatalossá, hogy a BFC Siófok felkészítése a továbbiakban Dragan Vukmirra vár, aki Domján Attilát váltja a kispadon. A társulat az ősszel 20 forduló alatt 23 pontot gyűjtött, így a 14. helyen telel, ám az is tény, hogy a rendkívül szoros mezőnyben a Balaton-parti brigád kilenc egységnyire van az 5. pozíciót elfoglaló Haladástól, miként csupán hét ponttal előzi meg a 16 ponttal sereghajtó Dorogi FC-t. Az első „tavaszi” fordulóban, a 21. játéknapon, január 29-én, 13 órai kezdettel a BFC Siófok az Aqvital FC Csákvárt fogadja.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ponyvalegeny.blog.hu/api/trackback/id/tr5518017754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása